Yeşilyurt Kaymakamı Babahanoğlu Proje Hazırlayan Öğrencilerle Buluştu

Malatya'nın Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Beşer Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Rahime Batu ve Özel Turgut Özal liselerinde, hazırladıkları projelerle TÜBİTAK Proje Sergisi’ne katılmaya hak kazanan öğrencilerle biraraya geldi.

Yeşilyurt Kaymakamı Babahanoğlu Proje Hazırlayan Öğrencilerle Buluştu
Kaymakam Babahanoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada proje hazırlamanın önemine değindi. Proje ortaya koymanın gençlerin girişkenliğini ve topluma karşı duyarlılığını arttırma, kendilerinin yapabileceği pek çok çalışma olduğunu görmeleri açısından önemli bir süreç olduğunu vurgulayarak, “Hazırladıkları projeler dereceye girmese, çok meşhur olmasa da ortaya koyulan çaba ve araştırmaya yönelme çok önemli bir girişimdir. ABD’de her olgunun başlangıç noktasıdır. O ülkenin bu şekilde olmasının nedeni, beyin göçü almasıdır. Türkiye’de de yarının yetişkinleri olan bugünün gençlerinin projelerle hemhal olması, bu açıdan çok önemlidir. Proje hazırlayan tüm öğrencileri tebrik ediyorum.” dedi.

Özel Rahime Batu Liseleri Müdürü Ufuk Ercul da TÜBİTAK tarafından 12 bölgede düzenlenecek 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ön değerlendirmelerinin tamamlandığını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden sekiz ilin bulunduğu bölgede serginin Malatya'da açılacağını kaydeden Müdür Ercul, bunun için 450 proje başvurusu yapıldığını, 72'sinin sergilenmeye lâyık görüldüğünü belirtti.

Malatya'dan 110 projenin başvurduğu okul olarak yarışmaya 58 projeyle müracaat ettiklerini aktaran Ufuk Ercul, Malatya'nın 31 projesinin yer alacağı sergide dokuz projelerinin bulunacağını ifade etti.

Ercul, şunları kaydetti: "Malatya'dan 31, Şanlıurfa'dan 11, Elazığ'dan 11, Diyarbakır'dan 7, Mardin'den 4, Tunceli'den 3, Adıyaman'dan 4 ve Bingöl'den 1 proje sergiye çağrıldı. Öğrencilerin matematik ve fen alanlarındaki yeteneklerini ortaya çıkaran yarışmaya 58 projeyle başvuran Beşer Eğitim Kurumları bünyesindeki Rahime Batu Liseleri de dokuz projesini sergileme hakkı elde etti. "