Bakan Yıldırım’ın İzmir Temasları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Bu bayrak sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecek.

Bakan Yıldırım’ın İzmir Temasları
Buna da göz diken hiç kimse heveslenmesin. Bu millet nice zorlukların üstesinden geldi. Bunu yaparken de ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz. Doğusunu batısını kuzeyini güneyini 75 milyon milletimizi bir bileceği, kardeş kılacağız” dedi.

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü nedeniyle Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından Atatürk Stadı Hakem Seminer Salonu’nda düzenlenen törene Bakan Yıldırım’ın yanı sıra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir Valisi Cahit Kıraç, siyasi parti milletvekilleri ve dernek üyeleri katıldı.

Tören öncesinde şehitler için mevlit okundu, dualar edildi. Protokolde Bakan Yıldırım ile MHP’li Vural’ın yan yana oturduğu gözlendi.

Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Hüseyin Sağır yaptığı konuşmada hoşgörü içinde yaşamanın gerekliliğini ifade etti.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da Türk milletinin kökleri derin bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, “Sayısız şehitlerle kazanılan vatanda Erzurum’un katkısı büyük. Nene Hatun’u unutmuyoruz. Kongreye imza atmış bir kent Erzurum. İzmir’de zengin insan kaynağı olan bir şehirdir. Dolayısı ile Erzurum’u gönlümüzde ayrı tutuyoruz” diye konuştu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Türkiye’nin milli çok anlamlı günlerin arefesinde olduğunu belirterek, “Erzurumlulara da dadaşlara da çok fazla söz söylemek gerek yok. Erzurum, bu milletin yol haritasını belirlemiş kentler arasındadır. Elbette hiç ders alınmasaydı, tarih tekerrür eder miydi’ diye düşünebiliriz. Ama Erzurum’un kararlılığı Türk milletini güven kaynağıdır. Ben kurtuluşu sevmiyorum. Çünkü bu millet bileğimizin hakkı ile imanımız ile topraklara göz dikenleri irademizle kovduk. Bu tarihi günleri buğuna anlamanın idrak etmenin günümüzde yaşananlarda öneminin olduğunu düşünüyorum. Bu coğrafyayı vatan yapmanın değerleri de vardır. Dolayısı ile bu değerleri iyi anlamalıyız” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım anma törenlerinin sadece Erzurum’a özgü olmadığını anımsatarak istiklal mücadelesi verilen tüm vilayetlerde geçerli olduğunu söyledi.

18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma törenlerinin yaklaştığına değinen Bakan Yıldırım yazılan destanda ayrıştırmanın söz konusu olmadığını dile getirerek, “Türk milleti doğudan batıya akın akın Çanakkale’ye akın etmiş. Çanakkale’de destan yazmış. Bu milletin özgürlüğü bağımsızlığı için canlarını seve seve veren yüzbinlere dua edeceğiz. Bu da bir kez daha bu milletin onuruna, bağımsızlığına ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Çanakkale’deki mücadeleyi verirken, biz birbirimize farklı bakmadık. ‘Sen Arap’sın, Türk’sün. Kürt’sün’ demedik. Bu toprakların bağımsızlığı için hep beraber omuz omuza verdik. Orada düşmanı ihlal ettik ve mücadeleyi birlikte kazandık” dedi.

“BİR BİLECEĞİZ, KARDEŞ KILACAĞIZ” Ülkede kurtuluş günlerinin bir daha yaşanmaması dileklerini ileten Bakan Yıldırım, Cumhuriyetin kuruluş süresi boyunca yaşanan sıkıntılara Türk milletinin iman ve şehadet gücü ile karşılık verdiğini ifade etti.

Bakan Yıldırım, şunları kaydetti: “ Elde yom avuçta yok. Koca bir imparatorluk dağılmış, moraller sıfıra inmiş. İşte bu durumda Dünyanın o dönemdeki istilacı devletleri son Osmanlı toprakları ile Anadolu’yu gözlerine kestirmişler. Ama onların beklediği olmadı. Çünkü inanan iman eden, vatanını namus gibi bilen bir Türk milleti vardı. Onların topuna tüfeğine karşı imanı ile şehadetin en yüksek mertebe olduğunu bilen bilinç ile mübarek topraklardan attık ve ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmaya başladık. Bu bayrak sonsuza kadar da dalgalanmaya devam edecek. Buna da göz diken hiç kimse heveslenmesin. Bu millet nice zorlukların üstesinden geldi. Bunu yaparken de ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz. Doğusunu batısını kuzeyini güneyini 75 milyon milletimizi bir bileceği, kardeş kılacağız.” Bakanlık olarak 2006 yılından bu yana haftanın beş günü İzmir’den Erzurum’a tarifeli uçak seferlerinin olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, ayrıca Erzurum’a yapılan yıllık seferlerin yüz binin altında olduğunu açıklayarak, 800 bine yükseldiğini söyledi

Erzurum Bar Ekibi’nin ‘hançer barı’ oyunu da geceye renk kattı .
Kaynak: İHA