Altınçağ Konferansı, İhlas Koleji’nde Yapıldı

İhlas Eğitim Kurumları tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Altınçağ Konferansı, “Altınçağ’da Öğretmen Olmak” teması altında İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü Konferansı’nda yapıldı.

Altınçağ Konferansı, İhlas Koleji’nde Yapıldı
Konuşmacı olarak Prof. Dr. Haluk Yavuzer, Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat ve Uzman Pedagog Sevil Yavuz’un katıldığı konferansa katılım çok yoğun oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin olmak üzere Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç ve öğretmenler konferansta yer aldılar. “ALTINÇAĞ’IN NE OLDUĞUNU ÖĞRENDİĞİMDE ÇOK ETKİLENDİM” Konferansın açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, özel sektörün eğitime verdiği desteğin önemine dikkat çekerek, “İhlas Koleji’nin yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ediyorum. İhlas Holding’in eğitim sektörüne verdiği destekle gençlerimizin yetiştirilmesinde önemli bir sorumluluğu üstleniyor” dedi.

Vefat eden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören’i de yad eden Şahin, Ören’in kayınpederi Hüseyin Hilmi Işık’la olan bir hatırasını da salondakilerle paylaştı. Işık’ın kendisinin kimya öğretmeni olduğunu ve hayatında önemli bir rol oynadığını belirten Şahin, “Hocama kim paltosunu giydirmek isterse nazikçe ‘Ben kendime kâfiyim’ derdi. Kendine yeten insan, güçlü insan modelini sergilerdi. Şimdi ara sıra yapamasam da ne zaman biri paltomu giydirmek istese ‘Ben kendime kâfiyim’ diyorum” dedi.

Altınçağ ile ilgili olarak kendisine ilk davet geldiğinde Altınçağ’ın ne demek olduğunu sorduğunu anlatan Şahin, “Bana davetiyeyi getirene Altınçağ’ın ne olduğunu sordum. Bana 0-6 yaş grubuna verilen isim olduğunu söylediklerinde çok etkilendim. Gerçekten çok çarpıcı bir isim verilmiş” dedi

Şahin’e konuşmasının sonunda Hami Koç tarafından bir plaket takdim edildi. “OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ BAŞTA HÜKÜMETLERİN VE BÜTÜN KESİMLERİN DESTEĞİYLE ARTTI” İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç da, özellikle son 10 yılda başta hükümetlerin ve bütün kesimlerin desteğiyle okul öncesi eğitimin değerinin daha iyi anlaşıldığını vurguladı. Okul öncesi eğitiminde farkındalığın arttırılması için nasıl daha fazla yardımcı olabiliriz diyerek bu organizasyonu üçüncü kez gerçekleştirdiklerini belirten Koç, organizasyonda emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür etti. “ANNELERLE ÇOCUKLARIYLA 20 DAKİKA OYNASINLAR DİYE PAZARLIK EDİYORUM” İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haluk Yavuzer, çocuğun doğumuyla birlikte annesine olan bağın kurulduğunu belirtti.

Yavuzer, gösterilen sevgi dolu ilgi ile çocuğun kişiliğinin olumlu yönde şekillendiğini aksi takdirde doyumsuz ve uyumsuz çocuklar yetiştirildiğini vurguladı. “Şimdi çok yoğunum ben çocuğumla ilgilenemem iki yıl sonra ilgilenirim diyen baba treni kaçırır” diyen Prof. Dr. Yavuzer, bazı anneler ile çocuklarıyla 20 dakika oynamaları için pazarlık yaptığını ifade etti.

Anaokuluna, sevgi ve ilgi ile büyütülmüş çocukların yanı sıra bunlardan mahrum kalan çocukların da geldiğine dikkat çeken Yavuzer, bu noktadan sonra okul öncesi dönemi öğretmenlerine büyük görev düştüğünü söyledi.

Öğretmenlerden de oyuna daha çok vakit ayırmalarını isteyen Yavuzer, oyun ve resim aktiviteleri ile çocukları daha iyi tanıyacakları yolunda tavsiyelerde bulundu. Bu sayede çocuktaki artıları ve eksileri yakından göreceklerini belirten Yavuzer, iyi örgütlenmiş aktivitelerle önemli kazanımlar olabileceğini söyledi.

Öğretmenlere seslenen Yavuzer, “Kendinizi sürekli geliştirin. Bol bol okuyun. Kendinizi güncel tutun. Çok hassas bir dönemin öğretmenliğini yapıyorsunuz. Sınıfınızdaki çocukların gözünde çok değerlisiniz. Sizin için giyinip gelenler bile olabilir. Onları fark ettiğinizi hissettirin.Severek işinizi yapın ve coşkunuzu çocuklara aktarın” dedi.

Uzman Pedagog Sevil Yavuz da, oyunun önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında, ailelerin oyunu baz alan anaokullarını tercih etmediğini bu yüzden okulların daha sert müfredatlar uyguladığından yakındı. Bu çağdaki çocuğun oyuna ihtiyacı olduğunu belirten Yavuz, “Çocuklarımız artık evlerden çıkamıyorlar. Aileleri buna izin vermiyorlar. Haklı oldukları noktalar olabilir. Ama çocukların oyuna ihtiyaçları var. Lütfen bunu göz ardı etmeyin” dedi

Annelerin mükemmel anne sendromundan kurtulamadıklarını bu sebepten de çocuklara yanlış mesajlar verdiklerini söyleyen Yavuz, bu yüzden kendine güvenmeyen içine kapanık çocuklar yetiştiğini belirtti.

Özellikle anaokulu döneminde anne ve babanın olumsuz sözler duymak istemediklerini söyleyen Yavuz, öğretmenin asli görevinin eğer bir aksilik ya da olumsuzluk varsa çekinmeden söylemeleri gerektiğini vurguladı. Bu dönemde ortaya çıkan bir rahatsızlığın tedavisi için vakit kaybedilmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Yavuz, “Öğretmenler toplumsal olarak çevrelerinde gördükleri çocuklarla da ilgilenmeliler. Olumsuzluk varsa uyarmalılar” dedi.

Otizm ve bakıcı seçimi hakkında da bilgiler veren Yavuz, çocukların huzura ihtiyacı olduğunu onları mutlu etmek için sürekli dışarıda olmak yerine evde ailecek huzurlu bir ortam oluşturmanın yeterli olacağını söyledi.

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SINIFTAN ÇIKMALI” Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat da, okul öncesi dönemi öğretmeninin değerini vurguladı. Önceki konuşmacılar gibi oyunun çocuğun gelişimindeki öneminin altını çizen Polat, “Okul öncesi eğitim sınıflardan çıkmalı. Oyun olmadan eğitimi yapamazsınız. Çocukları sınıflara mahkûm etmeyin” dedi

“Benim sınıfım küçük” şeklindeki mazeretleri de kabul etmeyen Polat, “Çıkın koridorlara, bahçelere oralara gidin. Çocuk toprağa dokunsun” şeklinde konuştu.

Öğretmenlere çok çalışmalarını öğütleyen Polat, “21. yüzyılda düşünen bireyler olmalı. Siz onları yetiştirmek için çok çalışmalısınız. Çalışmaktan korkmayın, facebookta vakit geçirmekten daha zevkli” dedi

İnteraktif geçen sunum boyunca öğretmenlere sürekli olarak çocukların yanında olmaları gerektiği mesajını veren Polat, sınıflarda uygulanabilecek etkinlikleri de salonda bulunanlarla birlikte yaptı. EĞİTİM FUARI İLGİ ÇEKTİ Beylikdüzü Belediyesi ve Çandır Tekstil’in sponsorluğunda düzenlenen konferans sonunda katılımcılara sertifika dağıtıldı. Ayrıca konferans boyunca eğitim fuarı etkinliği de düzenlendi.

Birçok markanın yer aldığı fuarda katılımcılar konuşma aralarında fuarı gezerek tanıtıma sunulan ürünleri yakından incelediler .
Kaynak: İHA