Ziraat Odaları Birliği, 81 İlde Ağaç Dikecek

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında 81 ilde Ziraat Odası Hatıra Ormanları oluşturacak.

Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada ağaçlandırma seferberliği başlatacaklarını bildirerek, Ankara’da Çevreyolu - İvedik kavşağında kendilerine tahsis edilen ağaçlandırma alanına önümüzdeki günlerde 2 bin fidan dikeceklerini söyledi.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin erozyon olduğunu dikkat çeken Şemsi Bayraktar, “Türkiye kara yüzeyinin yüzde 90’ında, işlenen tarım alanlarının yüzde 75’inde yoğun erozyon yaşanıyor. Arazinin yüzde 63’ü çok şiddetli ve şiddetli, yüzde 20’si orta şiddetli, yüzde 7’si hafif şiddetli erozyonla karşı karşıya. En değerli varlığımız topraklarımızı korumamız gerekiyor. Çünkü kaybedilen toprağı yerine koyma imkânımız yok. Kaybı önlemenin yolu ağaçlandırmadan geçiyor. Ağaçlandırma şart. Bundan dolayı ağaçlandırma seferberliği başlatıyoruz. “ dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’nin 21 milyon 537 bin 91 hektar orman alanı bulunuyor. Bu alanda orman içi ve ormana bitişik 21 bin 278 orman köyü ve bu köylerde yaşayan 7 milyon 73 bin 766 orman köylüsü kayıtlı.Ormanların sadece yüzde 52’si normal, yüzde 48’i ise bozuk alanlardan meydana geliyor .