Kurtuluş Savaşı Planı Yapılan Ev Müze Olacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarında Samsun’da savaş planları yaptığı binayı, müzeye dönüştürmek amacıyla çalışma başlattı.

Kurtuluş Savaşı Planı Yapılan Ev Müze Olacak
Samsun Büyükşehir Belediyesi mart ayı Son meclis toplantısı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır’ın Meclis Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda İlkadım ilçesi Pazar Mahallesi’nde yer alan, Gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Kurtuluş Savaşı öncesi toplantı yaptığı ev olarak bilinen binanın müzeye dönüştürülmesi ile ilgili teklif görüşüldü.

Teklif hakkında bilgi veren AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır, "Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatı ile Kurtuluş Savaşı’nın ilk savunma kuruluşu olan Kuva-yi Milliye’nin Atatürk ile toplantılarını yaptığı bu tescilli tarihi yapı, müzeye dönüştürülecek. Söz konusu alan 2 bin 500 metrekare büyüklüğünde ve içerisinde yer alan 8 adet ev kamulaştırılarak yıkımına başlandı. Yıkım işlemlerinin ardından söz konusu tarihi yapının restore edilmesi için çalışma başlatılacaktır" diye konuştu.

Görüşmelerin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oylamaya sunulan teklif meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi .
Kaynak: İHA