Sağlık Müdürlüğü’nün ve Özel İdare’nin Araç Filosu Genişledi

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nün ve Aydın İl Özel İdaresi’nin araç filosu genişledi.

Sağlık Müdürlüğü’nün ve Özel İdare’nin Araç Filosu Genişledi
İl Sağlık Müdürlüğü’nün filosuna beş yeni ambulans, bir ağız ve diş sağlığı gezici ambulansı, Aydın İl Özel İdaresi’nin filosuna ise üç adet yeni iş makinası katıldı.

Aydın Valisi Kerem Al araçların anahtarlarını şoförlerine teslim etti. Aydın Valiliği’nin önünde düzenlenen törene Aydın Valisi Kerem Al, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı ile daire çalışanları katıldı.

55 BİN VAKAYA MÜDAHALE

Konu ile ilgili olarak Aydın Valisi Kerem Al’a bilgi veren Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı Aydın il genelinde 22 ambulans istasyonu ve 350 personelle hizmet verdiklerini söyledi.

2012 yılında 55 bin vakaya müdahale ettiklerini kaydeden Tırpancı, “Kent bölgesinde ortalama olarak vakaya ulaşma süremiz 5 dakika, kırsal bölgelerimizde ise 20 dakika. Ambulansla ulaşmadığımız kırsal bölgemiz bulunmamakta.Ayrıca, istasyonlarımızdan çıkış süresi olarak 1 dakika yetiyor. Bu süreler Bakanlığımız bünyesinde uygun”dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın Aydın’a beş ambulans ve bir ağız ve diş sağlığı ambulansı kazandırdığını söyleyen Tırpancı şunları kaydetti: “Ambulans sayımız 33’e yükseldi. Ağız ve Diş Sağlığı Ambulansı ile kırsal bölgelerimizde olan, Aydın’a gelip tedavi olamayacak hastalarımıza ulaşmayı hedefliyoruz.” Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur’da iş makinesi sayısını 42’ye yükselttiklerini belirterek, Aydın için daha verimli çalışacaklarını ifade etti.

Aydın Valisi Kerem Al ise, imkanların arttığını Aydın’ın bu imkanlardan faydalanması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Araç-gereç yönünden daha güçlü hale geldik. Aldığımız yeni araçlar hizmetlerin ve yaşamın işini daha kolaylaştıracaktır” Vali Al, törenin sonunda araçların şoförlerine anahtarlarını teslim etti .
Kaynak: İHA