Doktordan Hasta Yakını Kur'an Kursu Öğreticisine Hakaret İddiası

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Kur’an kursu öğreticiliği yapan Saime Duman, çocuğunu muayene eden doktorun kendisine hakaret ettiğini iddia etti.

Çocuğunun muayene edildiği sırada telefonla konuştuğu için doktorun tepkisiyle karşılaştığını belirten anne Duman, kendisine ‘edepsiz, adapsız’ dendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.Olay, Bozüyük Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. İdrar yolu enfeksiyonu nedeniyle 7 yaşındaki kızı Begüm’ü hastaneye götüren Saime Duman, Dr. Hakan Can’ın muayenesine girdi. Kızının ağzında sakız olduğunu belirten Duman, yaşananları şöyle anlattı: “Doktor ilk önce kızıma, ‘çıkar ağzından şu sakızı’ diye sert bir tepki gösterdi. Kızım da korkarak sakızı ağzından çıkardı. O esnada benim telefonum çaldı. Hoca arkadaşım arıyordu, ‘hocam ben daha sonra sizi arayayım, şu anda muayenedeyim’ dedim ve telefonu kapattım. Konuşmam 11 saniye sürdü. Telefonda konuşma süresi görünüyor.”“SENİN NE İŞ YAPTIĞIN BELLİ ZATEN”Doktorun telefonu açmasına sert tepki gösterdiğini ifade eden 3 çocuk annesi Duman, şöyle devam etti: “Doktor, ‘siz ne adapsız, ne edepsiz insanlarsınız. Adaptan Haberiniz Var Mı? Siz belediye başkanının yanında bu telefonu açar mısınız?’ şeklinde çıkıştı. Ben de, ‘burası belediye başkanlığı değil, ayrıca mesleğim gereği açmam gerekiyordu’ dedim. ‘Senin neymiş mesleğin bakalım’ diye sordu. Ben de ‘Kur’an Kursu öğreticisiyim’ dedim. ‘Senin ne iş yaptığın belli zaten’ dedi.

Burada mesleğime yapılan hakaret nedeniyle çok üzüldüm. Kızımın karşısında da benim mesleğimin çok kötü bir meslek olarak gösterilmesi beni üzdü.”Muayenenin ardından başhekimliğe giderek şikayetçi olduklarını, ardından da adliyeye gidip dava açtıklarını dile getiren Duman, “Herkesin özgürce yaşayabileceği bir Türkiye istiyoruz. Ben biliyorum ki benim mesleğim peygamber mesleği. Peygamber Efendimiz, ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir’ diye buyuruyor. Çok üzücü bir şey yaşadım.” diye konuştu.

ÇARŞAFLI KADINLARA TEPKİ İDDİASI

Çarşaflı oldukları için aynı doktordan tepki gördüklerini dile getiren Havva Erkul ise “11 sene önce ameliyat oldum. Hastanede yatıyordum. Yakınlarım beni görmeye geldi. Onları görünce, ‘ne böyle kara kargalar gibi buraya dolmuşsunuz’ dedi.

Görümcemin kocası tepki gösterdi. Küçük bir tartışma oldu ve doktor çekti gitti.” diye konuştu.

Diyanet Sen Bozüyük Temsilcisi Hasan Hüseyin Sağan, yapılan muameleye tepki gösterdi. Sağan, şöyle konuştu: “Üyemize böyle bir hakareti kabul etmiyoruz. Böyle bir zaman diliminde Türkiye’de başörtülü bir Kur’an kursu hocasına yapılan bu hakareti esefle kınıyoruz.” DOKTOR TAVRINI SAVUNDUDr. Hakan Can ise Saime Duman’a hakaret etmediğini dile getirdi. Çocuğu muayene ettiği sırada telefonla konuşmasına sinirlendiğini belirten Can, yaşananları şöyle anlattı: “Bayan uzun süre telefonunda konuştu.

Ben de ‘Her yerin bir adabı, edebi var, bir belediye başkanının yanında telefonla konuşuyor musun? Neden burada konuştun’ dedim. ‘Sen kendi edebine bak, ben memurum, benimle böyle konuşamazsın’ dedi.

Beni kışkırtıyordu, ben de, ‘nerede memursun?’ diye sordum. Kur’an kursunda memur olduğunu söyleyince kızgınlıkla ‘belli zaten’ dedim. Ben muayene sırasında çay bile içmem hastama saygım nedeniyle. Böyle bir şey olabilir mi? Ben kimseye hakaret etmedim.”Can, ameliyat ettiği çarşaflı kadının yakınlarına tepki gösterdiği iddiaları için de “Hastanın yanında 3 gün refakatçi bir kadın vardı, elleri de eldivenliydi. Sadece gözleri görünüyordu. Ben de ‘Burada bir aile gibiyiz, bari burada rahat giyin’ dedim. Hepsi bu.” diye konuştu.

Bu arada, doktor hakkında hastane yönetimi tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Ayrıca Saime Duman’ın müracaatı üzerine Bilecik Sağlık Müdürlüğü’nün de olayla ilgili soruşturma açacağı öğrenildi .