Simav'da İstiklâl Marşı'nın Kabulü Kutlandı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, İstiklâl Marşı'nın 12 Mart 1921 günü TBMM tarafından kabul edilişinin 92. yıldönümü kutlandı.

Kaymakamlık konferans salonunda, Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen kutlama programına Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, İlçe Emniyet Müdürü İlker Olut, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Akyer, İlçe Jandarma komutanı Yüzbaşı Sait Bayramoğlu, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı İsmail Karataş, "Konu Mehmet Akif Ersoy olunca, herkesin söyleyeceği güzel sözleri vardır. Bugünümüzü ve yarınımızı çok iyi anlamamız için onu çok iyi anlamamız gerekir. Nesillerimizce en çok tanınması gereken tarihî şahsiyetlerden biridir. Bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi, gazilerimizi, ediplerimizi ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyoruz." dedi.

Daha sonra Mehmet Akif'in hayatı, sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Öğrenciler tarafından şiirleri okundu. İstiklâl Marşı'nın yazılması ve kabul edilmesiyle ilgili skeç ve şiirler de büyük beğeni topladı. Simav'da bulunan kurum amirleri ve esnafların birlikte İstiklâl Marşı okumasının videosu da orada bulunanları duygulandırdı. Program sonunda, ilçede düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Beyce İlkokulu'ndan Deniz Koç ve resim yarışmasında birinci olan Özel Bahar Koleji'nden Ceylin Dağbaşı'na, Kaymakam Ünal tarafından ödülleri verildi.