Yazar Cemalnur Saygurt “mesnevi Sohbetleri” Konulu Söyleyişiye Katıldı

Avanos Belediyesi tarafından bu yıl 4. sü gerçekleştirilen Kızılırmak Kültür ve Sanat Günleri etkinliğinin ilk konuk yazarı Cemalnur Sargut oldu.

Yazar Cemalnur Saygurt “mesnevi Sohbetleri” Konulu Söyleyişiye Katıldı
Avanos ilçesindeki Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirilen “Mesnevi Sohbetleri” konulu söyleyişe katılan Yazar Cemalnur Sargut’u dinlemeye gelenler arasında AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükcü, AK Parti İlçe Başkanı Serkan Feralan ile çok sayıda akademisyen ve eğitimci vardı.

Söyleşi öncesinde Avanos Belediye Başkanı Körükcü, konuk yazar Cemalnur Sargut hakkında bilgiler vererek ve tasavvuf alanındaki çalışmalarına değindi. Körükcü: “Sargut, günümüzde tasavvuf irfanına olan derin aşkı ve bilgisi ile bu alandaki önemli yazarlarımızın başında gelmektedir” dedi.

Yazar Cemalnur Sargut ise, iki saat süren söyleşisinde, tasavvufun insanın kendi içine yaptığı bir yolculuk olduğunu belirterek, konuyla ilgili Hz. Mevlana’dan örnekler verdi. Tasavvufun, insanın insanlığını bulma yolu olduğunu ifade eden Sargut, İslam'ın hakikatinin ve ahlakının tanıtılması için hoşgörünün önemine değindi. Sargut: “Batı ancak tolere eder, oysa İslam yaratılanı yaratandan ötürü severek, hoş görür ve bu özelliği ile tasavvuf doğu ile batı arasında manevi bir köprü özelliği taşır.” dedi.

Söyleşi sonrasında Belediye Başkanı Körükcü, Yazar Cemalnur Sargut’a, günün anısına üzerinde Avanos manzarası ve yazarın resminin bulunduğu, çini bir tabak hediye etti

Kaynak: İHA