CHP Gaziantep Şahinbey İlçe Başkanlığı Yeni Binası Açıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin,yargının imar mevzuatına hakim olmadığını iddia etti.Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep ilçe Başkanlığı, CHP Genel Başkan yardımcılarının katılımıyla açıldı.

CHP Gaziantep Şahinbey İlçe Başkanlığı Yeni Binası Açıldı
Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Gürsel Tekin, CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve çok sayıda partilinin katıldığı törende Gaziantep Şahinbey İlçe Başkanlığı’nın yeni binası açıldı. Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Çetin, İstanbul’da imar hakkında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a mektup gönderdiğini ve cevap almadığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Türkiye'deki bütün şehirlere baktığımızda özellikle AK Partinin iktidar olduğu yerlerde yeniden bir dönem başladı.

Bu dönemde imar rantıyla karşı karşıyayız. Türkiye Büyük Millet Meclisinde İstanbul ile ilgili rant haritasını açıkladım. O rantta katrilyonlarca paranın, nasıl kimlerin kasasına gittiğini Türkiye Büyük Millet Meclisinde açıkladım. Ranta dönüştürülmüş yani yandaşlara peşkeş çekilmiş bütün parselleri tek tek not düşerek başbakana mektup gönderdim. Ne yazı ki oradan alınmış bir cevap yok. Şimdi siz de takdir edersiniz ki bizim yargımız imar mevzuatına çok hakim değil. Şimdi AK Parti’nin her iş de olduğu gibi bir başka becerisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle bilirkişi müessesine baktığımızda, bilirkişi müessesi tamamını değiştirdiler. Eskiden mimarlar odası, mühendisler odası, üniversite hocaları rapor hazırlardı, yargıya gönderirdi. Hakim ve savcı öyle karar verirdi. Bunlar da olmayınca yargıda Allaha emanet bir şekilde gidiyor. Ama bunu sadece İstanbul, Gaziantep, Ankara, Kayseri değil Türkiye’nin dört tarafında, ranta çevrilmiş imar uygulamaları ile yakinen ilgileniyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dünyanın gelişmiş hiçbir ülkelerinde kurumların imar yapma yetkisinin olmadığını belirterek, “Ne yazık ki sadece TOKİ değil birçok kurum, özelleştirme kurumunun bile plan yapma yetkisi oldu. Yani rant yapma yetkisi oldu. Örneğin şimdi İstanbul da 1999 yılında Marmara depreminden sonra rahmetlik Ecevit döneminde İstanbul’da iki şey hayata geçti. Sadece İstanbul da değil Türkiye’nin dört bir tarafında deprem vergisi çıktı. İkincisi milli evraka ayıt, millete ait olan yerler, deprem dönüşümü için yada bugün kentsel dönüşüm adı altında kullanılacak arazilerdi. Şimdi bu araziler var mı? Bir tane AK Partili çıksın evet millet hayrına ayrılan bu araziler yerinde duruyor desin” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin, daha sonra salonda bulunan bir Suriyeliye çiçek verdi. Genel Başkan Yardımcısı Tekin, burada bir inşaat firmasından ev alan ev alan ve mağdur olduğunu söyleyen vatandaşın sorununu dinledi .
Kaynak: İHA