BDP'liler, Kars’ta Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Biraraya Geldi

Kars Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen panele katılmak için Kars’a gelen İstanbul Bağımsız Milletvekili Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu Üyesi Levent Tüzel, BDP İçel Milletvekili HDK Yürütme Kurulu Üyesi Ertuğrul Kürkçü ve BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Sim-Er Otel’de düzenledikleri toplantıda vatandaşlarla bir araya geldiler.

BDP'liler, Kars’ta Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Biraraya Geldi
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kars Meclisi tarafından düzenlenen toplantıya, BDP Kars İl Başkanı Şerafettin İldirim, BDP’li Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, BDP’li Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Borsa Başkan Yardımcısı Metin Durmuş, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, bazı STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Sim-Er Otel’de düzenlenen toplantıda, Kars’ın sorunları ele alındı, çözüm önerileri değerlendirildi. Toplantıda konuşan Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik; “Herkes birbirini kucaklasın. Kars kapı şehridir ve biz biriz ve beraberiz, kanız, canız. Bu huzuru ve kardeşliği yürütmeye hepimiz varız” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy ise barış ve kardeşliğin olduğu ülkede yaşadıklarını, barış, özgürlük ve kardeşlik olmasını istediklerini vurguladı.

Daha sonra söz alarak konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, barışın savaşını kendilerinin vereceğini söyledi.

Birtane; “İnsanlar 40 yıldır süren savaşın barışla sonuçlanmasını istiyor. Barışın da savaşını kendimiz vereceğiz. Seslerimizi birlikte yükseltmeliyiz. Örgüt kelimesi eskiden korkulan bir kelimeydi ama bugün herkes bunu dillendiriyor” diye konuştu.

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, STK’lardan sorunları kendilerine dosyalar halinde sunmalarını istedi .
Kaynak: İHA