Kalkınma Bakanı Yılmaz, Urfa’da Yatırımları Anlattı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "İlköğretim ve orta öğretimde 13 bin 313 derslik yaptık.Muazzam bir yatırım yapıldı" dedi.



Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa'da 'GAP Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Özel bir otelde gerçekleşen toplantıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Milletvekilleri, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra bürokratlar katıldı.

Türkiye’ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Eğitimde ilköğretim ve orta öğretimde 13 bin 313 toplam derslik yaptık. Muazzam bir yatırım yapıldı. Önümüzdeki dönem 4+4+4’de bu zirve devam edecek. Özellikle orta öğretimde yatırımlarımız devam edecektir. Kız çocuklarının okullaşmasına yönelik çalışmalarımız devam edecek bu kapsamda. Üniversitelerde özellikle final döneminde 1 milyar üzerinde yatırım gerçekleştirdik, sadece bu yatırım olarak. Burada bulunan rektörlerimize teşekkür ediyorum. Bu parayı Sonuna kadar değerlendirdiler hatta bizden ek kaynaklar talep ettiler. Elimizden geldiği kadar bu kaynakları onlara tahsis ettik ve yardımcı olma ya da çalışacağız. Gerçekten büyük bir dönüşüm yaşadık" dedi.

"2012 DÖNEMİNDE 9 BİN 100 ÖĞRENCİ YURT KAPASİTESİ OLUŞTURULMUŞTUR" Yatırımların üniversitelere yönelik çalışmalarını anlatan Bakan Yılmaz, "Üniversite sistemi bu bölgede gerçekten dönüşmüş noktada. Eskiden 3 üniversitesi vardı ama şimdi 9 üniversitesi var. O 3 üniversitede eski o değil. Muazzam bir sıçrama yapmışlar. Öğrenci sayısı itibariyle derslik sayısı itibariyle sosyal donatıları, araştırma donatılarıyla. Nereden bakarsanız bakın üniversitelerimiz büyük bir dönüşüm yaşadılar. GAP bölgesi özellikle suyla, enerjiyle kalkınmayacak. Esas itibariyle genç nüfusuyla, bilgiyle, teknoloji ile 21.yüzyıla hedefleriyle girecek. Bu açıdan kurduğumuz bu altyapılar Son derece önemlidir. Yurt alanında da inşaatlarımız yatırımlarımız devam ediyor. Yurt müdürlerine teşekkür ediyorum" dedi.

"SAĞLIKTA YAPILAN YATIRIMLAR SAYESİNDE ANNE VE BEBEK ÖLÜMLERİ AZALDI" Bakan Yılmaz, sağlıkla ilgili olarak da yatırımların anne ve bebek ölümlerinin azaldığını ifade ederek şunları söyledi: "Sağlık alanında ise tüm Türkiye’de olduğu gibi bölgemizde de çok ciddi yatırım yaptık.2008 yılında sadece hastanede yüzde 79 olan doğum oranı 2012’de yüzde 95,5’e yükselmiştir. Anne ölüm oranı çok önemli 2008 yılında 100 binde 38 iken 2012 yılında 100 binde 18,7’ye kadar gerilemiş durumda. Bebek ölüm oranları 2009 yılında binde yirmi iken 2012’de 9,9’a düşmüştür. Değerli sağlık bakanlığımızı, bürokratlarımızı tebrik ediyor teşekkür ediyorum." Toplantı daha Sonra 2 saat basına kapalı olarak devam etti .
Kaynak: İHA