Cumhurbaşkanı Gül, Abd Dışişleri Bakanı Kerry’yi Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Abd Dışişleri Bakanı Kerry’yi Kabul Etti
Gül, ABD Dışişleri Bakanı Kerry’ye 2008 yılında Afganistan ziyareti dönüşünde senatörken kendisini ziyareti sırasında çekilen fotoğrafı hediye etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’ye resmi temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Kabulde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve diğer yetkililer bulundu.

“CUMHURBAŞKANI GÜL, KERRY’YE FOTOĞRAF HEDİYE ETTİ”

Cumhurbaşkanı Gül, Kerry’e sürpriz bir fotoğraf hediye etti. Gül, Kerry'ye, şimdi ABD Başkan Yardımcısı olan Joe Biden, ABD'nin yeni Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Kerry'nin, senatörlükleri sırasında Afganistan ziyareti dönüşünde 22 Şubat 2008'de Ankara’ya yaptıkları ziyarette çekilen fotoğrafı gösterdi.

Fotoğrafın üzerine “Başkan Obama’nın takımındaki üç önemli kişi benimle birlikte. Şubat 2008” yazarak fotoğrafı imzaladı ve Kerry’ye hediye etti.

Öte yandan, Gül’ün kendisini ziyaret eden üç senatörden Biden Başkan Yardımcısı; Hagel Savunma Bakanı; Kreyy ise Dışişleri Bakanı oldu

Kaynak: İHA