Çorum'da ''kartlı Su Sayacı'' Sistemine Geçilecek

Çorum'da kartlı su sayacı sistemine geçileceği bildirildi.

Belediyesi tarafından su parası tahsilat oranını artırmak, kaçak kullanımı önlemek ve geç ödeme gibi sorunlara çözüm bularak modern ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla ön ödemeli elektronik kartlı su sayacı sistemine geçilmesi konusunda bir çalışma başlattığı öğrenildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisi Toplantısı'nda, ön ödemeli elektronik kartlı su sayacına geçilmesi konusunda encümene yetki verilmesini içeren gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Başkan Külcü yaptığı açıklamada, ödemeli elektronik kartlı su sayası sisteminde mevcut aboneler için kesinlikle bir zorunluluk öngörmediklerini belirterek, sistemi daha çok yeni aboneler için öngördüklerini söyledi.

Sistemdeki asıl hedeflerinin belediyenin su tahsilat oranını artırmak, kaçak su kullanımını önlemek ve geç ödeme gibi sorunlara çözüm bulmanın yanında özellikle kiracı-ev sahibi arasında yaşanan su faturası sorununa çözüm bulmak olduğunu anlatan Külcü, bu sistemle birlikte belediye-kiracı ve ev sahibi arasındaki olası su faturası sıkıntılarının ortadan kalkacağını ifade etti.

Uygulamanın mevcut aboneler için isteğe bağlı olacağını dile getiren Külcü, ''Sistemi mevcut abonelerimiz için zorunlu hale getirmeyi düşünmüyoruz. Uygulama tamamen yeni ve isteyen aboneler için uygulanacak. Eğer uygulamada herhangi bir sıkıntı yaşanırsa da bu sıkıntıyı çözmeye yönelik irademiz her zaman mevcut olacak'' diye konuştu.

Başkan Külcü ayrıca, abonelere gönderilen iki aylığk su fatura bedeli ile ilgili çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayarak, ''Vatandaşımız iki aylık fatura bedelini, sanki bir aylık su borcu gibi algılıyor. Bu algı yanlışlığından dolayı artık su faturalarını aylık olarak göndereceğiz'' dedi.

Gündemle ilgili söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Dinçer Solmaz da ön ödemeli elektronik kartlı su sayacı sisteminin bir takım sakıncalar doğurabileceği dile getirerek, sistemin özünde ''paran kadar hizmet alabilirsin, paran yoksa hizmette yok'' mantığının bulunduğunu savundu.

Konuşmaların ardından ön ödemeli elektronik kartlı su sayacına geçilmesi konusunda çalışma yapmak üzere oy birliğiyle encümene yetki verildi.

Muhabir: Gazi Nogay

Yayıncı: İsmail Çimen
Kaynak: AA