Başarının Sırrı Okul, Aile ve Öğrenci İşbirliği

Yatağan 2012-2013 Yılı Eğitim-Öğretim sezonu Yatağan Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıyla değerlendirildi.

Başarının Sırrı Okul, Aile ve Öğrenci İşbirliği
Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Baykal başkanlığında yapılan toplantıya bütün okul müdürleri katıldı.

Ayrıca toplantıda öğrencilerin başarılı olmasının yolunun okul, aile ve öğrenci işbirliğinden geçtiğine vurgu yapıldı. Yatağan’ın 2012-2013 yılı Eğitim-Öğretim sezonu Yatağan Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıyla değerlendirildi. Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Baykal başkanlığında yapılan toplantıya; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şeref Batur ve bütün okulların müdürleri katıldı.

2012-2013 Eğitim - Öğretim Yılının I. döneminin değerlendirildiği toplantıda Taşımalı Eğitim Sistemi’nin durumu da görüşülürken, 2012 - 2013 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönemi için tavsiyeler alındı, 2012 - 2013 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem sosyal etkinlikleri ve sportif faaliyetleri, disiplin olayları, etüt ve kurslar, Zümre Öğretmenler Kurulu toplantıları, 2012 - 2013 Öğretim Yılı ders kitaplarının sisteme girilmesi, projeler (AB projeleri, yerel projeler, il projeleri), ders dışı egzersiz çalışmaları, ilçe milli eğitim müdürleri toplantısında alınan kararların duyurulması ve eğitimde niteliği artırmak, sorunları belirlemek, başarının artırılması gibi konularda gündeme getirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mustafa Baykal; “Ders ve sınav başarısı bir okulun tek başarı göstergesi değildir ama en önemli göstergelerden biridir. Bu konuda kaliteyi arttırmak için yapılabilecek bazı hususları aşağıya çıkardım. Mutlaka bunlara sizlerin ekleyeceği hususlar da olacaktır. Uygun bir zamanda, sakin bir kafa ile her maddeyi ayrı ayrı okuyup üzerinde düşünmenizi, sonra da okuldaki arkadaşlarınızla paylaşmanızı tavsiye ederim. Okulunuzun ve ilçemizin başarısı göstereceğiniz hassasiyette orantılı olacaktır” dedi ve ilçemizdeki okullarda eğitimin kalitesini artırmak adına ne gibi çalışmalar yapılabileceği hakkında tavsiyelerde de bulunarak; “Her konuda olduğu gibi bu konuda da okul idaresi ve öğretmenleri takım ruhu içinde çalışmalıdır. Okul AR-GE ekibi başta olmak üzere çalışmalara katılacak herkes oturup konuşmalı, sorunlar ve çözüm yolları üzerine tartışmalı ve yapılacaklar hakkında kararlar almalıdır. Eğitim, ahlak her zaman en önemli konumuzdur. Psikolojisi ve davranışları bozuk çocukların başarılı olması zordur. Olsa bile bizim ideallerimize uygun değildir. Eğitim ve ahlak başarıdan önce gelir. Sınav soruları ders müfredatından çıktığına göre derslerin verimli geçmesi son derecede önemlidir. Bunun için öğretmenlerin derslere hazırlıklı girmesi ve en etkili metotlarla ve araçlarla ders anlatması çok faydalı olacaktır. Okulun bir hedefi olmalıdır. Geçen yıl ortalama puanı kaçtı, bu yıl kaç puan hedefleniyor. Geçen yıl kaç öğrenci başarılı oldu, bu yıl kaç öğrenci hedefleniyor gibi. Ayrıca her öğrenci için ayrı ayrı hedef belirlemenin çok faydası olacaktır. Çünkü birçok öğrencinin hedefi yok. Her öğrencinin hedefi; başarısı, yeteneği ve ilgisi doğrultusunda, onlarla beraber belirlenmelidir. Veli bu konuda bilgilendirilmelidir. Hedef, yazılı hale getirilirse daha etkili olur. Bilgisayar, projeksiyon, akıllı tahta, vitamin benzeri programlar, okulun imkanları dahilinde öğrencilerin hizmetine sunulmalıdır. İmkanı olan öğrencilerin iyi bir dershaneye yönlendirilmesi yararlıdır. Hangi öğrencinin hangi dershaneye gittiği bilinmeli, okul yönetimi veya öğretmenler o dershanelerle diyalog içinde olmalı, öğrencilerin dershaneye devamı, sınavlardaki başarısı takip edilmeli; işbirliği yapılmalıdır. Okullarımız, dershaneye gidemeyen öğrenciler için imkanları dahilinde ücretli hazırlık kursları açmalı, yoksa ücretsiz kurs açma yoluna gitmelidir” dedi.

Kaynak: İHA