Vali Erol, Doğu'nun Uludağ'ı Hazar Baba’ya Davet Etti

Elazığ Valisi Muammer Erol, 'Doğu'nun Uludağ’ı' ismi verilen 'Hazarbaba Kayak Merkezi'nin kayak imkânıyla birlikte, turistin beklediği güzellikleri bulabileceği bir yerde olduğunu söyledi.

Vali Erol; Diyarbakır’ı, Bingöl’ü, Malatya’yı, Tunceli’yi de bu vesile ile davet ettiklerini ifade etti.

Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal ve kamu kurum temsilcileri ile beraber, İl Özel İdaresi tarafından işletmesi ihale yöntemiyle kiraya verilen Hazarbaba Kayak Tesisleri'nde incelemelerde bulundu. Diyarbakır’dan gelen, kayak yapan öğrenci kafilesi ile sohbet eden Vali Erol, daha sonra bir süre Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile birlikte jetsnow kullandı.Kayak merkezi tesis işletmecisi Taner Durmuş, kısa süre önce yapılan ihale ile tesisin on yıllık işletmesini aldıklarını söyledi.

Durmuş, “4 Aralık 2012 tarihinde İl Özel İdaresi'nin yapmış olduğu ihaleye katılarak, 10 yıllık süreçte kayak merkezinin işletmeciliğini Mavigöl Otel ailesi olarak aldık." diye konuştu.

Durmuş, 45-50 günlük çalışma sonunda kayak merkezinin eksiklerini gidererek, yeni ekipmanlar alarak kayak severlere hem pist alanında hem kafeterya bölümündeki eksikleri tamamladıklarını belirtti.

Durmuş, burayı alırken sadece kış turizmine değil, yaz turizmine de bir katkı olsun diye aldıklarını belirtti.

Yayla turizmi ve dağ, doğa turizmine iştirak edecek bir alan düzenlemeyi düşündüklerini aktaran Durmuş, "Nisan ayı itibariyle bu projeleri gerçekleştirip 2014 sezonuna çok harika bir şekilde girmeyi hedefliyoruz. Burası sadece Elazığ’a değil, bütün bölge illerine hitap eden bir kayak merkezidir. Konaklama için de bir proje hazırlayacağız. Bu projeyi, İl Özel İdaresi'ne sunup gerekli anlaşmayı sağladıktan sonra uzun vadeli yatırımlar düşünüyoruz.” dedi.

Elazığ Valisi Muammer Erol ise Hazarbaba Kayak Merkezi'nde, sadece kış için değil, inşallah yayla turizmi için de yapılacak tesislerle ciddi bir alan açılmış olacağını belirtti.

Erol, burasının, 2011 yılında ilan edilen Kültür Turizmi Koruma Gelişme Bölgesi kapsamında turizm bölgesi olarak belirlenmiş bir alan olduğunu ifade etti.

Vali Erol, şunları ifade etti: "Dolayısıyla burada yapılacak turizm tesislerinin teşvik edilmesi imkânı da var. Kırsal Kalkınma Ajansı'nın açtığı proje teklif çağrısı içinde, burada yapılacak işlerle ilgili destekleme imkânı veren konu başlıkları var. İnşallah işletmeci arkadaşlarımız bunu değerlendirirlerse, özellikle de yapmayı düşündükleri yayla turizmi için orada ciddi bir destek imkânı bulabilirler."Elazığlıları buraya davet eden Vali Erol, şöyle devam etti: "Diyarbakır’dan gelen gençler burası için 'Doğu'nun Uludağ’ı' dediler. Yani 'Doğu'nun Uludağı'nın imkânlarından yararlanmaya; Diyarbakır’ı, Bingöl’ü, Malatya’yı, Tunceli’yi de bu vesile ile davet etmiş olalım. Gelirlerse hakikaten eşsiz bir güzelliği ve kayak imkânı tatmış olacaklar. İşletmeci arkadaşlara hayırlı olsun diyoruz.”