Gül: Mısır, Arap Dünyasının Amiral Gemisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır ve Türk halkları arasındaki kardeşliğin, devrimden sonra en üst düzeyde geliştiğini söyledi.

Mısırlı mevkidaşı Muhammed Mursi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Abdullah Gül, “Arap dünyasının amiral gemisi olarak gördüğümüz Mısır'ın demokrasiyi tüm gelenek ve kurumlarıyla gerçekleştirmesi sadece Mısır için değil bütün Arap dünyası ve İslam dünyası için çok büyük anlamlar ifade edecektir. Mısır, inanıyorum ki bu yolda çok başarılı olacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bugün 5 milyar dolar civarında olan ticaret hacminin kısa süre içerisinde 10 milyar dolara çıkarılmasının mümkün olduğunu konuştuklarını ifade etti.

Gül, Türk işadamlarının buradaki yatırımların 2 milyar doları geçtiğini ve istihdam ettikleri Mısırlı sayısının da 60 bine ulaştığını dile getirdi.Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de Türkiye’nin ülkesindeki demokratik dönüşüme destek verdiğine dikkat çekti. Mursi, görüşmede Filistin, Mali ve Akdeniz kıyılarındaki meseleleri de ela aldıklarını sözlerine ekledi .