Çankırı Belediyesi’nden Ekmek İsrafına “hayır” Kampanyası

Çankırı Belediyesi, ekmek israfının önlenmesine yönelik başlatılan kampanyaya destek verecek.

Çankırı Belediyesi’nden Ekmek İsrafına “hayır” Kampanyası
Her geçen gün artan ekmek israfı konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla "Ekmeğini İsraf Etme" kampanyası başlatan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün çalışmasına destek verecekleri belirtildi.

Toprak Mahsülleri Ofisi Polatlı Şube Müdürü Bestami Ateş ile Çankırı TMO Ajans Müdürü Muhammet Görkem ile Çankırı Belediyesi adına bir araya gelen Başkan Yardımcısı Mehmet Çayır, ekmek israfının ciddiyetine ve alınması gereken önlemlere dikkat çekti.

TMO Polatlı Şube Müdürü Bestami Ateş, ekmek üretimi ve tüketimi konusunda ülkede ciddi sıkıntıların olduğunu belirterek, “Türkiye’de bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar TL. Bu para ile 80 hastane, 500 okul inşa edilebiliyor. Bu veriler inanılmaz. Kurumumuz da bu konuya dikkat çekmek için kampanya başlattı ve “Ekmek Tüketimi ile İlgili Tutum ve Davranışlar ile Ekmek İsrafı ve İsraf Üzerinde Etkili Olan Faktörler” adıyla, ekmeğin hem üretildiği hem de tüketildiği geniş bir sahada, israfın en ince detayına kadar biçimi ve nedenlerini ortaya koyan bir araştırma yaptırdı. Bu araştırmadan çıkan veriler bize doğru bir yolda olduğumuzu gösterdi. Başlattığımız ekmek israfını önleme kampanyası ile bireysel ve toplumsal duyarlılığı uyandırmaya çalışıyoruz. Ekmeğimizi israf etmek, geleceğimizi israf etmek demektir.” diye konuştu.

Ekmek israfının önlenmesi noktasında yürütülen çalışmalara Çankırı Belediyesi olarak destek vereceklerini açıklayan Başkan Yardımcısı Mehmet Çayır, ekmek israfını önlemede ve konuyla ilgili bilinçlenmede herkese büyük görevler düştüğünü kaydederek “Kampanyanıza canı gönülden destek veriyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin her yönden ilerlemesi ve halkımızın bilinçlendirilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” dedi.

Kaynak: İHA