Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Yök Tarafından Onaylandı

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin kurulmasının Yüksek öğretim Kurumu Genel Kurulu tarafından onaylandığını bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek okulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Sert, Manavgat MATSO Turizm Fakültesi kurulmasının YÖK Genel Kurulu tarafından onaylandığını söyledi.

Sert, ''Çok mutluyuz, senatomuzun onayının ardından YÖK de fakültenin yapımını uygun gördü. İnşallah bunun arkası gelir. Manavgat'a bir fakülte değil, birkaç fakülte birden kurulur. Manavgatlı hayırseverlere büyük iş düşüyor'' dedi.

Sert, turizm fakültesinin kurulmasının ardından 170 bin yatak kapasitesi bulunan Manavgat'ta turizm sektöründe kalifiye eleman açığının kapatacağını söyledi.

Sert, ''Turizm Fakültesi'nin ardından daha önceden dosyalarını hazırladığımız Denizcilik, ormancılık, sağlık bilimleri, ekoloji ve doğa koruma fakültelerinin açılması için çalışmalar ve planlamalar yapılması gerekiyor. Bunları açmamız için hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız olacak. Turizm fakültesinin binasını inşa edecek olan MATSO'ya da çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin YÖK'te onaylanmasının ilçe için bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Şükrü Vural ''Turizm fakültesinin temelini atıp üniversitesi yolunda ilerleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde prosedürleri yerine getirerek fakülte inşaatına başlayacağız. Manavgat'a hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Vural, ''Üniversiteler çağdaşlaşma, sosyo-ekonomik ve kültürel gelişme, ilerleme ve kalkınmada önemli katkılar yapmaktadır. Yeniliğe açık, vizyonu olan, bilgiyi araştıran, üreten ve paylaşan bir toplumda üniversitelerin, yüksek öğretimin büyük rolü vardır. Yaptıracağımız fakülte Manavgat'ta yüksek öğretimin varlığını güçlendirecek, üniversite kurulmasının da yolu açılacaktır'' diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Hızır Hacısalioğlu
Kaynak: AA