Kırıkkale Valisi Kolat'tan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne Ziyaret

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sedat Günay'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin hayati öneme haiz çalışmalar yürüttüğünü belirterek, arama, kurtarma, afet gibi olaylarda ekiplerin gerekli müdahalelerde bulunduklarını kaydetti.

Kırıkkale'nin 1. derece deprem bölgesinde yer almasına rağmen b.ugüne kadar önemli bir olayın yaşanmadığını ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:

''İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin son bir yıl içerisinde 6 orman yangını, 17 trafik kazası, 3 göçük olayı, 4 boğulma, Kapulukaya Barajı'nda mahsur kalma, Kazmaca köyü 7 kişilik ailenin karda mahsur kalma olayı ile bir patlama olayına müdahale etmiştir. Ayrıca müdürlüğün arama ve kurtarma ekiplerince afete hazırlık projesi kapsamında kentteki 59 okulda 6 bin 633 öğrenciye, Sulakyurt Cezaevi ile Milangaz Dolum Tesisleri'nde 150 kişiye afet ve yangın eğitimi verilmiştir. Kırıkkale'de afet yönünden, heyelandır, su taşkını, kaya düşmesi gibi şeyler çok olmamakla birlikte deprem yönünde de her ne kadar 1. derecede geçiyor olsa da çok şükür uzun yıllardır böyle bir tehlikeyi görmedik. Fakat burada bir MKE'nin olması, bir takım hassas kurumların burada bulunması her an her şeyin olabileceğinin hesabını yaparak arkadaşların eğitimlerine devam etmesi, çalışmalarına devam etmesi gerekiyor. Tabi birde sadece burada olacak afetle ilgili değil, çevre illerde olabilecek, ülke genelinde olabilecek afetlere de Ulusal Afet Müdahale Planları çerçevesinde bizimde destek vermemiz gerekiyor. Ya da yardım almamız gerekiyor. Bu anlamda da planların yapılması gerekiyor. İnşallah bir acı yaşamayız, bir sıkıntı olmaz.''

Muhabir: Fatih Gökmen

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA