Kütahya'da Sydv Personeli Her Gün Şehri Dolaşıp İhtiyaç Sahibi Arıyor

Kütahya'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) personeli her gün şehrin genelini gezerek ihtiyaç sahibi arıyor.

Kütahya'da Sydv Personeli Her Gün Şehri Dolaşıp İhtiyaç Sahibi Arıyor
Günde en az 10 ev ziyareti yapıp ihtiyaç sahiplerini belirleyen SYDV çalışanları; tren garı, otobüs terminali ve şehrin genelini kontrol ederek evsiz kişiler olup olmadığını da kontrol ediyor. Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Vali Çiftçi, SYDV personelinin günlük çalışmasının her gün rapor halinde kendisine getirildiğini belirterek şöyle konuştu: "
"Başka bir raporda da akşam saatlerinde cadde ve sokaklar gezilerek kağıt mendil satan çocuklarımız veya dilenen vatandaşlarımızın olup olmadığı kontrol edilerek, tarafımıza bilgi verilmiştir. Ayrıca yine tren garı ve terminal binasına gidilerek, burada bimekan vatandaşlarımız olup olmadığı tespit edildi. Evsiz vatandaşlarımız toplanarak bir otele yerleştirildi. Her gün en az 10-15 tane ev geziyoruz ve gezmeye devam edeceğiz. Sadece bir vatandaşımızın ihtiyacını görsek bile bu projenin yerine geldiği manasına geliyor. Bizim görevimiz ulaşılamayan herkese ulaşmak ve bu vatandaşlarımızı bulup gerekli yardımları yapmak. Buradan bütün vatandaşlarımızdan şunu istiyorum. Bizim görmediğimiz, bilmediğimiz, duymadığımız, ulaşamadığımız ve bütün bu çalışmalara rağmen kendisine gidemediğimiz arkadaşımız varsa bize bildirsinler. Telefonla, buraya gelerek veya sosyal medya üzerinden bizlere ulaşarak bu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı bildirsinler. Bunun yanında gazi ve şehit ailelerini de düzenli olarak ziyaret ediyoruz. Bu yıl evine girmediğimiz hiç bir vatandaşımız kalmayacak ve gittiğimizde onların bir bardak çayını içmek ve onlarında varsa taleplerini almak istiyoruz."


Bilgilendirme toplantısına katılan Vali Yardımcısı Bilal Ölmez Kütahya'da kurulan pazar yerlerinin gezildiğini ve buralardan atık meyve ve sebze toplayan 25 kişinin tespit edildiğini, bu 25 kişi arasında 12 kişinin düzenli olarak SYDV'nin yardımlarından yararlandığını, bunlardan 11 kişinin maddi durumlarının iyi olduğunu, hatta bu kişilerin kendi evlerinin bulunduğunu, bunlar arasında sadece iki vatandaşın durumunun iyi olmadığını onlara da gereken yardımları yapmaya başladıklarını ifade etti.