Sdü'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Protokolü İmzalandı

SDÜ ile BAKA ve KOSGEB Isparta İl Müdürlüğü arasında imzalanacak uygulamalı girişimcilik eğitimleri için işbirliği protokolü imzalandı.

Sdü'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Protokolü İmzalandı
İki kurum sayesinde girişimcilik yönünden geleceğe umutla baktıklarını belirten Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “İnşallah öğrencilerimizin, BAKA’nın desteği ve KOSGEB’in de gelecek vaat eden finansal destekleriyle ülkemizde yeni bir girişimcilik hamlesinin başlatılmış bulunmaktadır. Bu iki kurumla ekonomik ve sosyal projeler itibariyle, baştan beri mükemmel bir dayanışma, iletişim ve işbirliğimiz var. Ve bunun semerelerini görüyoruz” dedi.

Üniversite arazisi içerisine kalkınma ajansı desteği ile yapılacak olan gül vadisi projesinin onaylandığını belirten Rektör İbicioğlu, “Bu bir işbirliğinin neticesi. Arada iletişim ve dayanışma olmasaydı bu projelerin hiçbiri hayata geçmeyebilirdi” dedi.

KOSGEB olarak girişimcilik kültürünü ülke genelinde yayma seferberliği içerisine girdiklerini belirten KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım ise, “Isparta’nın girişimcileriyle öne çıkan bir şehir olması için birçok kuruluşla işbirlikleri yapıyoruz. Bu işbirliğine de vesile olan BAKA Genel Sekreterliği yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu işbirliğinin devam etmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Uygulamalı girişimcilik eğitimleri sonrasında yeni iş kuracak olan girişimcilerimize biz 100 bin TL’ye kadar destek sağlıyoruz. Bunun 30 bin TL’si hibe, 70 bin TL’si 4 yıl vadeli 2 yıl geri ödemesiz, sonraki iki yıl içerisinde 8 eşit taksitle geri ödenen, faizsiz bir destek veriyoruz” dedi.

Üniversitenin bilimin merkezi olduğuna değinen BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, “Üniversite değer üreten çalışmaların yapıldığı bir yer ve inanılmaz bir potansiyel, inanılmaz bir insan kaynağı ve inanılmaz bir bilgi kaynağı. Üniversitede içinde artık girişimcilik eğitimlerini başlatacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA