Bakan Bayraktar: Büyük Millet Şuuruna Erişme Gayretimiz Var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İmralı sürecine ilişkin kamuoyunda bir kafa karışıklığı, yonga koparılacakmış gibi bir istifham bulunduğunu, farklı bir izlenim oluşturulduğunu belirtti.

Bunun doğru olmadığını belirten Bayraktar, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği altında büyük millet olmanın şuuruna erişme noktasında gayretlerimiz var.” dedi.

Gezi ve inceleme çalışması çerçevesinde Malatya’ya gelen Bakan Erdoğan Bayraktar, Malatya Valisi Vasip Şahin’i ziyaret etti. Burada bakanlıklarının faaliyet alanlarıyla ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan Bayraktar, gazetecilerin İmralı süreciyle ilgili sorusuna da yanıt verdi. Hükümet olarak Türkiye'nin birliğini, dirliğini sağlamlaştırmayı, ülkenin kalkınmasının önündeki engelleri söküp atmayı hedeflediklerini belirten Bayraktar, "Türkiye'de az da olsa birtakım kafa karışıklıkları ve sanki yonga koparılacakmış gibi bir istifham var. Böyle bir şeyin kesinlikle olmadığını, bu ülkede yaşayan 75 milyon insanın kardeşlik ruhunun daha da pekiştirilmesi, aidiyet duygusunun daha da artırılması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının öne çıkarılması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği altında büyük millet olmanın şuuruna erişme noktasında gayretlerimiz var." şeklinde konuştu.

Sürecin çözüme ulaşması için çabalarının artarak süreceğini vurgulayan Bayraktar, dünyanın demokratikleştiğini, sosyalleştiğini, Türkiye'nin, dünyanın en güçlü 10 ekonomisine sahip olan ülkeler arasında yer alma hedefinin bulunduğunu anımsattı. Bayraktar, bilinçli bir şekilde, kararlı bir şekilde bayrağı daha yukarıya çıkarmak için, kararlı bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Konuşma sonrası Vali Vasip Şahin, Bakan Bayraktar'a kayısı hediye etti. Malatya’da Fırat, Yamaç ve Beydağı mahallelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarını inceleyen Bakan Bayraktar, Malatya Belediyesi Katı Atık Bertaraf tesisi çalışmaları hakkında brifing aldı .