Tümsiad’dan 'islam'da Ticaret Ahlakı' Konferansı

Genç Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (Genç TÜMSİAD) Kozan Şubesi tarafından 'İslam'da ticaret ahlakı' konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Prof. Dr. Enver Alper Güvel, konuşmacı olarak katıldı.

Belediye sinemasındaki program, Genç TÜMSİAD Şube Başkanı Serhan Ünüvar’ın açılış konuşması ile başladı.

Ünüvar, “Genç TÜMSİAD, küreselleşen dünyanın hızla büyüyen Türkiye’sinde düzenlediği etkinlikler ile üretken liderler yetiştirmeyi kendine amaç edinmiş olan bir sivil toplum kuruluşudur. Amacımız güçlü Türkiye’nin aydınlık yarınlarına girişimci, lider, ileri görüşlü profesyonel iş adamları yetiştirmektir. Genç TÜMSİAD Kozan’da kuruluşundan bu yana iki buçuk ay gibi kısa bir sürede birçok başarılı projeye imza atmıştır. Bugünkü programımızın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

TÜMSİAD Şube Başkanı Fatin Rüştü Dağlı, “TÜMSİAD Genel Başkanımız Kozan’a ilk geldiğinde ilçemizdeki potansiyeli ve iş adamlarımızın isteğini görünce TÜMSİAD Kozan Şubemizin kurulmasına karar verildi.

İlk defa bir ilçede TÜMSİAD Şubesi Kozan’da resmen faaliyetlerine başladı.

Derneğimiz Kozan’da bölge ile ilgili sorunları not alarak yetkili makamlara ulaştıran ve bu sorunların çözülmesini takip eden bir sivil toplum örgütüdür. TÜMSİAD olarak en önemli projelerimizden biri de altında imzamız bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi'nin hizmete geçmesidir. Genç iş adamlarımız sürekli çevre il ve ilçeleri gezerek Kozan’da neler eksik neler yapılmalı gibi çalışmalarımız halen devam ediyor. Programımıza katılan değerli davetlilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Program daha sonra, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Ekonomist Prof. Dr. Enver Alper Güvel ile Hoşkadem Camisi Din Görevlisi Abdurrahman Yılmaz’ın 'İslam'da ticaret ahlakı' üzerine katılımcılara slayt gösterisi eşliğinde bilgi vermesi ve önerilerde bulunması ile devam etti. Konferans sonunda, konuşmacılar Güvel ve Yılmaz'a plaket takdim edildi. Genç TÜMSİAD Kozan Şubesi tarafından gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Vekili Süleyman Halaçoğlu, dernek üyesi işadamları ve vatandaşlar katıldı.