Malatyalı Aktif İş Adamlarının Yeni Başkanı Suat Sarın Oldu

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) başkanlığına iş adamı Suat Sarın getirildi.

Sarın, 1994 yılından bu yana faaliyet gösteren derneğin, iş dünyasına yön gösteren önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Yapılan çalışmaların kamuoyunda olumlu yankı bulmasıyla derneğe olan teveccühün arttığına dikkat çeken Sarın, üye sayısının 500'e yaklaştığını ifade etti.

MAKİAD 20'nci olağan genel kurulu, dernek merkezinde gerçekleştirildi.

Genel kurula Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP Malatya İl Başkan Yardımcısı Ali Arı, KOSGEB Müdürü Murat Seki, Aile, Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karadumuan ile dernek üyeleri katıldı.

Genel faaliyet raporunun okunduğu genel kurulda dernek başkanlığına iş adamı Suat Sarın seçildi. Sarın, burada yaptığı açıklamada, "İş dünyasının bu yoğun teveccühü, başarılı olduğumuzun göstergesidir. Derneğe, şimdiye kadar hizmetlerde bulunan herkese teşekkür ederek, bizleri de yalnız bırakmamalarını rica ediyorum. Derneğin kurumsal altyapısının oturmasıyla birlikte işlerimizin daha iyi yürüyeceğinden eminiz. Yine de bu ağır yükün bilincinde çalışacağız. Derdimiz, iş dünyasının sorunlarının çözülmesi, kentin gelişmesi, iş dünyasının dışa açılması, ortaklık kültürünün yaygınlaşması ve kurumsallaşmasıdır. Çalışmalarımızı bu istikamette yoğunlaştırarak üyelerimizi, kentimizi ve ülkemizi güzel çalışmalara yürütmeye gayret edeceğiz. Bu konuda siyasilerimizi, bürokratların ve basının destek vermesini bekliyoruz.” dedi.

Dernek başkanlığına seçilmesinin, bir sancak değişimi anlamı taşıdığını vurgulayan Sarın, "Başarılı bir çalışma dönemi yürüten yönetimden aldığımız görevi, biz daha da ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. İş dünyasının sorunlarını gündeme getirerek, çözüm yolları bulunmasına katkı sunacağız. Malatyalı yatırımcıların vizyonlarını genişleterek yeni pazarlara açılmalarına ön ayak olmaya çalışacağız. Kalkanmanın lokomotifi olmaya gayret göstereceğiz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Suat Sarın, sundukları katkı nedeniyle iş adamı İrfan Büker'e plaket verdi. Dernek yeni yönetimi şu şekilde oluştu: Başkan Suat Sarın, yönetim kurulu üyeleri Abdullah Engin, Nurettin Karabekmez, Eyüp Kundaktepe, Kerem Günay, İsmet Topgül, Sebahattin Kocaağa, Ramazan Yılmaz, Ahmet Gülçek, Şükrü Tuna, Seyfettin Tay, Cemal Ravcı ve Tamer Demirel .