Malatya Demokratik Kadın Platformu Adına Basın Açıklaması Yapıldı

Malatya’da Demokratik Kadın Platformu adına basın açıklaması yapılıp, kadına şiddet kınanırken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak etkinlik için davet broşürleri dağıtıldı.

Malatya Demokratik Kadın Platformu Adına Basın Açıklaması Yapıldı
PTT önünde, Demokratik Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Beyhan Bali, “Eşit işe eşit ücret, güvenceli çalışma, ev içi emeğimizin görünmesi ve 8 Mart'ın resmi tatil ilan edilmesi için mücadelemiz sürüyor. Kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. Günde 3 kadın eşleri, kardeşleri en yakınları tarafından katlediliyor. Biz emekçi kadınlar olarak bugün her zamankinden daha kararlı ve dirençli bir şekilde eşitliği, özgürlüğü, barışı ve kardeşliği haykırmak için, her türlü eşitsizliğe ve şiddete karşı, eşitlik, özgürlük, adalet ve barış için sokaklarda olacağız. Baskılara, göz altılara, emeğimize göz diken güvencesizleşmeye, hayatımıza kast eden kadın cinayetlerine ve savaşa karşı çıkmak için sesimiz her zamankinden daha gür çıkacak.

Bizler her zamankinden daha gür bir sesle barışı, eşitliği, özgürlüğü, hakça bir yaşamı, onurlu çalışmayı, eğitim hakkından eşit bir şekilde yararlanmayı savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasından sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak etkinlik için davet broşürleri dağıtıldı .
Kaynak: İHA