Türkçe Öğrenen Yabancı Öğrencilerin Uludağ Keyfi

Dünyanın dört bir yanından Bursa’ya gelerek Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, Uludağ’da stres atarak karın tadını çıkardı.

Türkçe Öğrenen Yabancı Öğrencilerin Uludağ Keyfi
Ankara Üniversitesi Türkçe ve yabancı Dil Uygulama Araştırma Merkezi (TÖMER) Bursa Şubesi’ne gelen 93 öğrenci Türkçe öğrendi. ABD, Rusya, Çin, Tunus, Suriye gibi ülkelerden gelen öğrenciler, dünyanın en köklü dillerinden olan Türkçeyi öğrendikten sonra soluğu Uludağ’da aldı. Sabah erken saatlerde, arkadaşları ile birlikte Uludağ’a hareket eden öğrenciler, burada karın tadını doyasıya çıkardı. Kayaklar ve snowboardlarla karda kayan öğrenciler, Uludağ’da hiç unutamayacakları bir gün yaşadı.

İLK DEFA KAR GÖRDÜLER Dünyanın dört bir yanından gelen yabancı öğrencilerden bazıları da ilk defa kar görmenin mutluluğunu yaşadı. Afrika ve Orta Doğu ülkelerinden gelen öğrenciler, ilk defa gördükleri kar üzerinde durmakta güçlük çekti.

Yetkililerden Tuncay Karaçam, gezi kapsamında öğrencilerin mangal partisinde buluştuğunu ifade etti.

Karaçam, her yıl Bursa’ya gelen yabancı öğrencilere Uludağ’ı gezdirdiklerini ifade ederek, “Öğrenciler, Türkçeyi yoğun çalışmalar sonucu öğrenmeyi başardı. Biz de yoğu çalışma temposundan Uludağ’da kayak yaparak rahatlatmak istedik” dedi.

Kaynak: İHA