CHP Afyokarahisar Milletvekili Toptaş, Eğitim Sistemini Eleştirdi

CHP Afyokarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar’ın eğitim alanında fiziki eksikliklerinin olduğunu söyleyerek, “İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın benim söylemelerim için 'Kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor' diye açıklama yapacağına, işine baksın, eğitimle ilgilensin” dedi.

CHP Afyokarahisar Milletvekili Toptaş, Eğitim Sistemini Eleştirdi
Çakmak Marble Otel'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un da katıldığı basın toplantısında ülke ve yerel gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar’ın sorunlarını anlatarak, bu sorunlar içerisinde en fazla dikkat çekenin ise eğitim problemleri olduğunu söyledi

MÜDÜR SİYASET YAPMASIN
Afyonkarahisar'da 78 okulda kütüphane, laboratuvar ve müdür odalarının olmadığını kaydeden Toptaş, “47 okulda bir derslikte 30-60 arasında öğrenci eğitim görüyor. Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da bir röportajında benim verdiğim bu bilgiler ile halkı yanılttığımı söylemiş. Milli Eğitim Müdürü benim muhatabım değil. Benim muhatabım siyasiler. Müdüre müdürlüğünde oturmasını ve kendi işlerini doğru takip etmesini tavsiye ederim. Kendi verdiği bilgiler nereden alınmıştır bilmem ama benim sizlere verdiğim bilgiler, 9 Şubat 2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bana verilen bilgilerdir. Müdür siyaset yapmasın. Biz siyaseti başkaları ile yaparız. Müdür otursun yerinde laboratuvarı, müdür odasını kapatıp derslik açmak yerine otursun eğitim sorunlarına çözüp üretsin ve Afyonkarahisar’a da okul yapmak isteyenlere de doğru tavsiyelerde bulunsun. Afyonkarahisar eğitimde her zaman liderlik yapmış bir kent örneği Afyon Lisesi idi. Bundan 15 sene önce eğitim seviyesinde nerelerdeydi, şimdi kaçıncı sıralarda siyasiler bunun cevabını versin” diye konuştu.

BATUN HÜKÜMETE YÜKLENDİ
Toptaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile imzalanan protokol ile yapılacak okul ile ilgili olarak da, “Afyonkarahisar’a meslek lisesi yapılacak diye bizi davet ettiler. Biz de gittik. Ama oraya gittiğimizde ne olduysa yapılması düşünülen meslek lisesi, bir anda İmam Hatip Lisesi'ne dönüştü. Bizim buna itirazımız yok. Aydın din adamlarının da yetişmesine ihtiyacımız var. Ama neden böyle bir şey yapıldı ben açıklama istiyorum. Meslek liselerine daha fazla ihtiyaç varken neden böyle bir şey yapıldı" dedi.

Hükümetin İmralı politikası hakkında da konuşan Ahmet Toptaş, Türkiye’nin çok zor günlerden geçtiğini kaydederek, bu süreçte başta aydınlar olmak üzere herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini belirtti

Toptaş’ın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ise yeni anayasa çalışmaları kapsamında hükümetin gerçekleştirdiği politikaları değerlendirerek AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Kaynak: İHA