Su Kuyularına Sayaç Takma Zorunluluğunun Ertelenmesi

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, yeraltı sularının kullanma belgesi (ruhsatlandırılması) ve su kuyularına otomatik sayaç (ön yüklemeli uzaktan kontrollü su sayacı) takılması zorunluluğunun ertelenmesinin patates üreticileri için sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Su Kuyularına Sayaç Takma Zorunluluğunun Ertelenmesi
Ekiz, ''Ertelemeye rağmen çiftçilerimiz gerekli alt yapı çalışmalarını kısa sürede yapmalı” dedi.

Ekiz yaptığı açıklamada, daha önce Yer Altı Suları Kanununda değişiklikler yapıldığını ve bu değişikliklerin 25 Şubat 2011'de yürürlüğe girdiğini hatırlatarak yeni yasaya göre yer altı suyu temini maksadıyla kuyu, galeri, tünel ve benzeri ölçüm sistemi için su sayacı takılmasının zorunlu hale geldiğini ve daha önce yer altı kullanma belgesi almış olanların, kuyularına su sayacı taktırıp 25 Şubat 2013 tarihine kadar belgelerini DSİ Bölge Müdürlüklerinde yenilemeleri gerektiğinin açıklandığını söyledi.

Bu durumun Nevşehir’de yer altı su kaynakları vasıtasıyla sulama yapan patates üreticilerine ciddi bir mali yük getirdiği gerekçesiyle ertelenmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını kaydeden Ekiz, AK Parti Nevşehir Milletvekillerinin de girişimleri sonucunda su kuyularının ruhsatlandırılması ve su kuyularına ön yüklemeli uzaktan kontrollü su sayacı takılması zorunluluğunun 3 yıl ertelendiğini ifade eden Ekiz:”Uygulamanın ertelenmesi yönündeki çalışmalarından dolayı AK Parti Nevşehir Milletvekillerimize çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Gerçekten çok olumlu bir karar alındı. Buna karşın 3 yıl çabuk geçer ve çiftçilerimiz bir rehavete kapılmamalı. Bu 3 yıl içerisinde gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayarak hem su kuyularını belgelendirmeli hem de sayaçlarını taktırmalılar” dedi

Kaynak: İHA