Şırnak'ın Uludere İlçesinde 21 Yıl Önce Terör Örgütünce Katledilen 14 Vatandaş İçin Anma Töreni Düzenlendi

Uludere ilçesine bağlı Taşdelen köyünde 26 yıl önce terör örgütünce katledilen 14 vatandaş için anma töreni düzenlendi.

Uludere ilçesine bağlı Taşdelen köyündeki okul bahçesinde düzenlenen anma törenine, 22. Jandarma Sınır Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, 48. Motorlu Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Sipahioğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Yardımcısı Albay Harun Bakkal, Şırnak Şehit ve Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Güngör, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Tuğgeneral İlbaş, terör saldırısında hayatlarını kaybeden 14 vatandaşın vefakar ailelerine minnet ve şükranlarını iletmek için biraraya geldiklerini söyledi.

Yıllardır kan dökmeye doymayan terörün, 22 Şubat 1987 tarihinde Taşdelen köyünü hedef aldığını ifade eden İlbaş, şöyle dedi:

''Terör örgütünün buradaki ve ülkemizin diğer yerlerinde yaptığı eylemler göstermiştir ki terörün hedefi herkes olabilir. Nitekim öyle de olmuştur. Çoluk çocuk yaşlı genci, kadın erkek onlar için fark etmez, işte bunu iyi anlamalıyız, ona göre davranmalıyız. Şer unsurlara fırsat vermemeliyiz. Terör gittiği her yere kan, gözyaşı kargaşa sorunlar götürmüş yarattığı belirsiz ortam nedeniyle gelişmenin ve yatırımların önünü tıkamıştır. Bunu en iyi görmesi gerekenler ve görenler şüphesiz orada yaşayanlardır sizlersiniz.

26 yıl önceki hain olayı yüreğimizde hissediyoruz. Bir daha böyle olayların olmaması için de elimizden geleni yapıyoruz. Şu da unutulmamasıdır ki bu görevimizi hakkıyla her zaman yapacağız. Huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Onlar çirkin emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Bu olayları engelleyecek güçte ve kararlıktayız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.''

Şırnak Şehit ve Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Güngör de, bu saldırının üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen bu acıyı daha dün yaşanmış gibi yüreklerinde hissettiklerini ve şehit yakınlarının acısını paylaştıklarını kaydetti.

Terör örgütünün amacının vatandaşların arsına nifak sokmak olduğunu belirten Güngör, ''Al bayrağımız sonsuza dek dalgalanacak. Bu aziz vatan topraklarında bizi birbirimize asla hasım yapmayacaklar. Bu topraklarda yaşayan aziz milletimiz her zamankinden daha fazla bir birine bağlı ve coşkulu. 22 şubatları ne unutacağız, ne de unutturacağız, ne de bir daha böyle 22 şubat olmasına müsaade edeceğiz. Her zaman al yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde duracağız'' dedi

Terör örgütünce ailesi öldürülen Güngör Cengiz ise katliamda yaşadıklarını anlattı.

Taşdelen Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından okunan şiirlerin ardından tören sona erdi.

Muhabir: Cafer Balık/Şaban Yılmaz/Nail Kadırhan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA