Vatandaşların Kart Bilgilerini Kopyalayan Atm Dolandırıcıları Yakalandı

Ankara’da ATM'lere yerleştirdikleri gizli kamera ve düzenekle şifre ve kart bilgisini ele geçirdikleri vatandaşların hesaplarından yaklaşık 200 bin lira para çektiği öne sürülen 3 kişi yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele ekipleri, bir bankanın suç duyurusu üzerine harekete geçti. 6 ay süren takibin ardından operasyon düzenleyen polis, 3 kişiyi gözaltına aldı. Çetenin bankaların ATM'lerine gizli kamera ve kart okuyucu yerleştirerek, para çeken vatandaşların kart bilgilerini kopyalayıp şifrelerini ele geçirdikleri ortaya çıktı. Çetenin, elde ettiği bilgileri İstanbul'a gönderip, 20 vatandaşın hesabından yaklaşık 200 bin TL çektiği öğrenildi.

Polisin yaptığı teknik takipte vatandaşlara ait hesaplardan çekilen paraların bulunduğu bankanın güvenlik kameraları incelemeye alındı. Maskeli eldivenli şüphelilerin ATM'ye gelerek dakikalar içinde bir düzenek kurdukları ve ardından para çekmeye gelen vatandaşları bekledikleri belirlendi. Vatandaşlar para çektikleri esnada kullandıkları bankamatik kartlarının bilgileri ve şifresi çete elemanları tarafından yerleştirilen düzenek sayesinde kopyalandı. Zanlıların ATM’lere düzenek yerleştirmesi ise kameralara yansıdı. Gözaltına alınan Kadir S., Ömer P. ve Osman Ö. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi .