Tasarının Amaç, Kapsam ve Tanımları Düzenleyen 1. Maddesi Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, sağlıkta kamu özel ortaklığını öngören tasarının 1. maddesi kabul edildi.

Sağlık Bakanlığı'nca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 1. maddesi amaç, kapsam ve tanımları düzenliyor.

Tasarı; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarınca yapılmasına ihtiyaç duyulan tesislerin ön fizibilite raporu ve belirlenecek standartlar çerçevesinde Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde, 30 yılı geçmemek üzere bağımsız ve sürekli nitelikte üst hakkı tesis edilmesi suretiyle yaptırılması, mevcut tesislerin yenilenmesinin sağlanması ve bu projeler için alınacak danışmanlık, araştırma ve geliştirme hizmetleriyle ileri teknoloji ya da yüksek mali kaynak gerektiren bazı hizmetlerin gördürülmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tasarıyla yaptırılması planlanan işin toplam maliyetinin 18 milyar ile 18,5 milyar TL arasında değişeceğini belirterek, ihale süreçleri tamamlanınca bu rakamı daha net verebileceklerini söyledi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, tasarının 1. maddesinin kabul edilmesinin ardından birleşime ara verdi. Yakut, aradan sonra komisyon ve Hükümetin yerini almaması üzerine, birleşimi, yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

Muhabir: Alp Özden - Coşkun Ergül

Yayıncı: Sefa Salantur
Kaynak: AA