Tkp/ml'li Teröristlere Yataklık Eden 4 Sanığa Hapis Cezası Yağdı

Güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışmada yaralandıktan sonra kaçan terör örgütü Türkiye Komünist Partisi Marksist Leninist (TKP/ML) üyesi 'Yılmaz' kod isimli Ali Çelik'e yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla Erzurum 2 Numaralı Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak hakim karşısına çıkartılan 4 sanık, toplamda 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erzincan'da 2 asker ve bir polisin şehit edilmesi olayına karıştığı belirlenen TKP/ ML üyesi Ali Çelik'i yaralı halde otomobille İstanbul'a tedavi amaçlı olarak kaçırdıkları iddiasıyla yakalanan Zeki Yıldız, Nuruvan Dinler, Ayhan Memişoğlu ve Cankat Keser'in karar duruşmasında hapis cezası çıktı.

TKP/ML terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanan Zeki Yıldız, Nuruvan Dinler, Ayhan Memişoğlu ve Cankat Keser bugün çıkarıldıkları 2 Numaralı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, 'Terör örgütü üyesi olmaksızın, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlarından sanıklar Ayhan Memişoğlu ile Zeki Yıldız'a 4'er yıl 6'şar ay 22'şer gün, Cankat Keser'e 3 yıl 1 ay 15 gün, Nuruvan Dinler'e ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına mahkum edildi. Sanıklar daha sonra Erzurum Özel Tip Cezaevi'ne gönderildi .