Balıkesirli Öğrenciler Müzebüs'le Buluşacak

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici müze, müzebüs, 18-22 Şubat tarihleri arasında Balıkesir'de 5 okula uğrayacak.

Kısıtlı imkanlar ve uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi'nin, 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze Balıkesir'deki gezisine, 18 Şubat'ta Balya ilçesindeki Ilıca Şehit Necmi Gürgen İlköğretim Okulu ile başlayacak. Müzebüs 19 Şubat'ta Balya'da Koyuneri İlköğretim Okulu, 20 Şubat'ta İvrindi ilçesindeki Gazi Evrenos İlköğretim Okulu'na uğradıktan sonra gezisini, 21 Şubat tarihinde merkezdeki Üçpınar İlköğretim Okulu ve 22 Şubat'ta ki Konakpınar Şehit Jandarma Başçavuş Erbu Serpan Ortaokulu sürdürecek.

Yola çıktığı günden bu yana bin 355 okulda, 248 bin 616 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 29 ilde 133 okul ile 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Müzebüs'te ulaşım, iletişim, kuvvet, hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor.

Bu objeler arasında, buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati ve pilli araba gibi çeşitli eşyalar bulunuyor.

Muhabir: Seyhan Kırıcı / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA