Gürsel Tekin: İktidar, İnsanlarda Sevgililer Günü Kutlayacak Derman Bırakmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü.Hükümet o kadar sevimsiz işler yaptı ki insanlarda sevgisini kutlayacak derman bırakmadı." dedi.

Gürsel Tekin: İktidar, İnsanlarda Sevgililer Günü Kutlayacak Derman Bırakmadı
Gürsel Tekin, Antalya'nın CHP'li Manavgat Belediyesi'nin Kum Mevkii'nde 450 dönüm üzerine yapılacak olan toplamda 12 bin kişilik stadyumun temel atma töreninde yaptığı konuşmada hükümete yüklendi. Hükümetin baskısı yüzünden işadamlarına, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve gazetecilerin sesini çıkaramadığını iddia eden Tekin, son günlerde CHP'li belediyelerin saat 5'te basılmasının suçlusunun da hükümet olduğunu savundu. Tekin, "Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Hükümet o kadar sevimsiz işler yaptı ki insanlarda sevgisini kutlayacak derman bırakmadı. İktidar yaptığı baskılarla öğretmenleri, öğrencileri, işadamlarını, gazetecileri, muhalif düşünce sahipleri, üniversiteleri, odaları ve sivil toplum kuruluşlarını susturduğu için seslerini çıkaramıyor. Dünyada demokrasi çıtası yüksek olan ülkelerde bu meseleler üniversitelerde konuşulur. Üniversiteler baskı altında olduğu için öğrenciler sesini çıkaramıyor. " diye konuştu.

Hükümetin, Büyükşehir Yasası ile halkın yerelde yetki sahibi olmasında önüne geçildiğini belirten Tekin, halkın büyük çoğunluğunun halka danışılmadan yapıldığı için karşı olduğunu savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde kalp ameliyatı olan emekli bir generali ziyaret etmesini de eleştiren Tekin, emekli generalin daha öncesinde doktor raporlarının olduğunu Erdoğan'ın bunu görmezden geldiğini iddia etti.

'SEVGİLİLER GÜNÜ' DİYEREK KURBAN KESTİRMEDİ
Tekin, konuşmanın ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP İl Başkanı Devrim Kök, İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Elmalı Yuva Belediye Başkanı Hüseyin Şahin ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen stadyumun temelini attı. Temel atma töreninde bugün 14 Şubat Sevgililer Günü diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, temel atma töreni öncesi kesilecek koçun kurban edilmemesini istedi. Gürsel Tekin'de 'bugün özel bir gün' diyerek koçu kestirmedi. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, stadyumun 450 dönüm üzerine tapılacağını toplamda 12 bin kişilik olacağını söyledi.

Sözen, stadyumun temmuz ayında bitirilerek hizmete açılacağını bildirdi. Temel atma törenine Kırkpınar Başpehlinanı Ali Gürbüz'de katıldı.

Temel atma töreni öncesi de pop müzik sanatçısı Erkan Güleryüz bir konser verdi.