Sivas Belediyesi, Eğitimde Üniversite İle İş Birliği Yapacak

Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şehirdeki eğitimin kalitesini artırmak ve dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim desteği sağlamak amacıyla 'Eğitimde İşbirliği Projesi'nin protokolü imzalandı.

Sivas Valiliği'nde gerçekleştirilen törende konuşan Vali Zübeyir Kemelek, 'Eğitimde İşbirliği Projesi' adı altında imzaladıkları protokolle öğretmenlerin ve öğrencilerin daha başarılı olmasını arzu ettiklerini belirtti.

Kemelek, “Eğitimde iyi yetiştirilmiş öğretmenin önemi büyük. Üniversitemizle birlikte önemli bir proje yaptık. Belediyenin destekleriyle İhtiyaca göre projelerin devamı gelecek, yeni projeler de ortaya çıkacaktır." diye konuştu.

Kemelek, Fatih Projesi'yle eğitim kalitesinin daha artacağını sözlerine ekledi.Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise "İlimizdeki eğitime destek vermek bizleri mutlu ediyor. Biz projeye lojistik destek sağlayacağız. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık da üniversitelerin sadece bilimsel çalışmalar ve eğitim öğretimden değil, bulundukları bölgenin gelişimleriyle de yükümlü olduklarını söyledi.

Prof. Kocacık, şunları ifade etti: "Bu yükümlülük gereği Sivas Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Bu proje ile birlikte Sivas'ta hem temel orta öğretim ile yüksek öğretimin birlikte hareket etmesini sağlayacağız hem de sorunları paylaşacağız. Böylece, işbirliği, paylaşma, eğitimin artması ve yaygınlaşmasını sağlayacaktır." İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise Sivas'ta yürütülen eğitim projeleri hakkında bilgi vererek, "İmzalayacağımız proje ile Sivas'ta öğrencilerimizin eğitimlerinde kalite artacaktır. Projeden ciddi beklentilerimiz var." dedi.