Melek İpek İlk ve Ortaokulu Törenle Açıldı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde inşa edilen Melek İpek İlk ve Ortaokulu resmi törenle eğitim öğretime başladı.

Hayırsever Melek İpek tarafından 24 Aralık 2012 tarihinde yapımı tamamlanan okulda 24 derslik bulunuyor. Okulda bir müdür, iki müdür yardımcısı ve 20 öğretmen görev yapıyor. 168 ilkokul ve 136’sı da ortaokul olmak üzer toplam 304 öğrenci öğrenim görüyor. Okulda iki ana sınıfı, bir özel alt sınıf olmak üzere 24 derslik laboratuvar ve atölyeler, rehberlik servisi, sanat eğitim derslikleri, çok amaçlı salon, kütüphane, revir, arşiv ve idari birimler bulunuyor. Okulun açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, eski bakanlardan Selma Aliye Kavaf, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek ve annesi Melek İpek, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, öğrencilerin Artvin yöresinden halk oyunu gösterisi ile devam etti. Törende konuşan Akın İpek, bu yıl 3 Melek İpek Yurdu'nun açılışını gerçekleştirdiklerini ve Altın Koza Üniversitesi'nin inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İpek ailesinin Gümüşhane, Turhal, Bergama, Kahramanmaraş ile Ankara ve ilçelerinde okul ve yurtlar yaptığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, “Asrın kampusu diyebileceğimiz Altın Koza üniversitesinin kampus inşaatı Yıldız Oran’da yükseliyor. Bittiği zaman Türkiye’nin yüz akı olacak üniversite kampuslarından biri olacak.” dedi.

Melek İpek’in merhum eşi Ali İpek’in de bir eğitim gönüllüsü ve sevdalısı olduğunu belirten Çelik, “Ona da bu vesileyle Allah’tan rahmet diliyoruz. Birçoğumuzun ilkokullarda okuduğumuz Cin Ali tiplemesi, Ali İpek’e ait. Onu yazdıran, yapan çizen tamamen kendisiydi ve hala çocuklarımıza güzel bir miras olarak kaldı. Evlatları da babalarının yolunda onlara hayırlı evlatlar bugüne kadar sürdürdüler. Okulun mimarisine bakıldığında çok fonksiyonel. Okulun projesi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlandı.” diye konuştu.

Bazı insanların ceplerinde akrep bulunduğunu sadece kendileri için yaşayıp öldüğünü anlatan Çelik, “Bu tür insanlar ömür boyu kasalarının ve keselerinin bekçiliğini yaparlar. Sonra varisleri gelir bir güzel onların mallarını yer götürür. Şeyh Edebali Osman Bey’e nasihatinde der ki; ‘Oğul insanlar vardır, şafakla beraber doğar, gün batımında ölürler' bu bir kelebeğin bir böceğin ölümüdür. Ama eğer kubbede hoş seda bırakıyorsanız insanların gönlünde yer ediniyorsanız ve en önemlisi sizin isminizle anılan eserler varsa işte o zaman siz bahtiyar insanlarsınız. Hepimiz faniyiz gideceğiz. İsimlerimiz böyle ilim irfan yuvalarında kalıcı hale gelecek. Burada okuyan çocukların diplomalarında yazacak. Bu güzel hizmetten dolayı size dua edecekler. Veyahut isimlerimiz mezar taşında yazacak. Özellikle hali vakti yerinde olan bütün insanlara bunu hep söylüyoruz. Bugün bu güzel eseri bize kazandıran Melek ablamız gerçekten ismi ile müsemma olan ve isminin özelliklerini taşıyan örnek bir hanımefendidir. Binlerce insana burs veriyor. Binlerce fakir fukaranın elinden tutuyor.” şeklinde konuştu.

Okul sütü ve tablet bilgisayar dağıtım programını gerçekleştirdiklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise şunları söyledi: "Melek hanımefendi olmak üzere İpek ailesine bu hayırlı eserleri ve hizmetleri sebebiyle bakanlığım adına teşekkür ediyorum. Hayırlı teşebbüslerin eserlerin yurdun dört bir tarafındaki başka hayırseverlere de örnek teşkil etmesini diliyorum. Hayırseverlerin hizmetlerinin teşviki ve değerlendirilmesi konusunda tedbirler alarak bu eserlerin çoğalması için çalışmalar yürüteceğiz." Konuşmaların ardından konuk bakanlar Avcı ve Şimşek ile Melek İpek, Akın İpek ve Hüseyin Çelik diğer katılımcılarla birlikte okulun açılış kurdelesini kesti. Ardından Nabi Avcı, Hüseyin Çelik ve Melek İpek okulu gezerek öğrencilerle kısa süre sohbet etti. Melek İpek öğrencilere hediyeler dağıttı.