İbrahimi, Kahire'de Hatib İle Bir Araya Geldi

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib ile Kahire'de görüştü.

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Martin Nesirky, görüşmede Hatib'in müzakere önerisi ve bu önerinin yankılarının ele alındığını söyledi.

Görüşmede İbrahimi'nin öneriye verdiği desteği vurguladığını anlatan Nesirky, ikilinin Suriye'deki Son durumu da detaylı bir şekilde ele aldıklarını ifade etti.

Nesirky, gazetecilerin sorusu üzerine, sorunun çözümü için geliştirilecek müzakerelerin Suriyelilerin öncülüğünde olması gerektiğini ancak uluslararası toplumunun soruna ilişkin hassasiyetlerinin de güçlü olduğunu belirtti.

Nesirky, İbrahimi'nin, Suriye Hükümeti yetkilileri, muhalefet temsilcileri ve konuyla ilişkili diğer ''önemli ülkelerin'' yetkilileri ile temasta olduğunu dile getirdi.

Hatib'in önerisine BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da geçen hafta yaptığı açıklamada destek vermişti.

Açıklamasında Suriye Hükümeti'nin bu öneriye olumlu yanıt vermesini umduğunu vurgulayan Ban, Suriye içinde, bölgede ve Güvenlik Konseyi'ndeki bölünmeden duyduğu rahatsızlığı belirtmiş ve bu bölünme giderilmeden çözümün zor olduğunu ifade etmişti.
Kaynak: AA