Mübarek'in Devrilmesinin Yıl Dönümünde, Mursi Karşıtı Gösteri Çağrısı

Mısır'da bazı muhalif partiler ve gruplar halkı Mısır'ın eski lideri Hüsnü Mübarek'in devrilmesinin yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı yürüyüşe çağırdı.

Halk Akımı Platformu Lideri Hamdin Sabbahi, ülkedeki siyasi ve devrimci güçleri, ''Hüsnü Mübarek''in devrilmesinin yıl dönümü olan yarın, devrim sürecini tamamlamak konusundaki ısrarı vurgulamak ve yönetime karşı tutum belirlemek amacıyla'' yürüyüşe davet ettiğini duyurdu.

Mısır'daki 25 Ocak devriminin önemli destekçilerinden 6 Nisan Hareketi ise yarın, Mursi, Başbakan Hişam Kandil ve İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in ''eylemcilerin öldürülmesi'' suçlamasıyla yargılanması için yürüyüş düzenleyeceklerini belirtti.

İki yürüyüşün de yarın saat 17.00'de Kahire'nin farklı meydanlarından başlayarak Tahrir Meydanı'nda sonlandırılacağı ifade edildi.

Kahire'nin doğusundaki iki ayrı camiden başlatılacak yürüyüşlerin ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda sonlandırılması planlanıyor.

Mısır'ın önemli kentlerinden İskenderiye'de de Cumhurbaşkanı Mursi karşıtı gösteri hazırlıkları yapılıyor.

Mısır eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, 2011'in Ocak ayında başlayan yaygın halk gösterilerinden sonra 11 Şubat 2011 tarihinde istifa etmişti.

Muhabir: İmad el-Mursi / Ayşe Sümeyra Aydoğdu / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA