CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'ın Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ''CHP'nin cesareti geçmişte olduğu gibi yine tüm ülkeyi saracak ve AKP'yi paçasından tutup indirecek'' dedi.

Suluova İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya gelen Tezcan, ülke geneline bakıldığında insanların mutlu olmadığını ileri sürdü.

Çalışmak isteyenlerin önlerinin tıkandığını iddia eden Tezcan, AK Parti iktidarının ekonomiden dış politikaya kadar ülkeyi kaosa sürüklediğini savundu.

Türkiye'de 15 milyon ailenin açlık sınırının altında yaşadığını, 6 milyon kişinin işsiz olduğunu ileri süren Tezcan, şunları kaydetti:

''Kendi kendine yeten dünyadaki 7 ülkeden biriydik. Oysa şimdi şekerden buğdaya kadar çoğu ürünü ithal eder hale geldik. AKP iktidarı kendi vatandaşını değil ithalat lobisini memnun ve zengin ediyor. Bu kirli çarkı ve ortaklığı CHP kıracak ve Son verecektir. Kalkınmanın ve güçlenmenin temeli kendi potansiyelini harekete geçirmekten geçer. AK Parti iktidarı dernekleri, sendikaları, basını ve halkı susturuyor. Ancak CHP'yi susturamadılar. CHP'nin cesareti geçmişte olduğu gibi yine tüm ülkeyi saracak ve AKP'yi paçasından tutup indirecek. Ülkemiz AKP'nin 12 yıllık tahribatından kurtulacak.''

Muhabir: Murat Arslan / Fatma Kalay

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA