İçişleri Bakanı Muammer Güler'den ilk açıklama

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamaya ilişkin son bilgileri paylaştı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'den ilk açıklama
Olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saat 13.14 sularında ABD Büyükelçiliğinin Paris Caddesi'ndeki iki nolu personel girişi nizamiyesinde canlı bomba olduğu tahmin edilen bir şahısta patlama meydana geldiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Güler, şöyle konuştu:


''Olay sırasında bu bölümde üç güvenlik görevlisi var, ikisi nizamiyenin korunaklı iç bölümünde, birisi de dışarıda. Dışarıda yani ön bölümde bulunan güvenlik görevlisi 1966 doğumlu Mustafa Akarsu ve şu anda kimliğini tespit etmek üzere önemli çalışmalar yürüttüğümüz bir canlı bomba hayatını kaybetti. Diğer iki güvenlik görevlisi ayakta tedavi edildi.''

Yasadışı sol örgüt üyesi

Güler, canlı bombanın erkek olduğunun belirlendiğini, yasadışı sol bir örgütün militanı olduğuna dair ön bilgileri olduğunu ve parmak izinin incelendiğini kaydetti.

İçişleri Bakanlığı'nın, ''Valiler Buluşması''na gelişinde, bir basın mensubunun, ''Canlı bombanın 30 yaşında, isminin de Ecevit Şanlı olduğu, daha önce de cezaevinde yattığı bilgisi var'' sözleri üzerine de Güler, ellerinde buna benzer bilgiler olduğunu, olayın adli boyutunu da gözeterek bilgileri daha sonra sunacaklarını ifade etti.

Güler, ''DHKP-C örgütü üyesi olabilir mi?'' sorusuna ise ''Olabilir, başka örgüt olabilir. Yasa dışı bir örgüt mensubu olduğu konusundaki ilk bilgiler şu anda bizde var ama daha sonra bu konuda size bilgi vereceğim'' karşılığını verdi.

Kapı girişindeki görüntüsü

İçişleri Bakanı Güler, ''Tam kapının ağzında güvenlik görevlisi onu karşılarken, maalesef hayatını kaybeden arkadaşımız, daha kapının ağzında elini karın bölgesine götürdüğü görüntüsü var. Tabii daha sonra görüntü kesiliyor. O tedbir içerisinde içeri girmesi mümkün gözükmüyor ama demek ki böylesine bir şeyi göze almış. Orasının personelin giriş yaptığı ve personele ziyarette bulunan kişilerin girdiği bir kapı olduğunu biliyoruz'' ifadesini kullandı.