Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan Açıklaması

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, havaların soğumasıyla birlikte yağlı ve şekerli besinlerden uzak durulması gerektiğini belirtti.

Pehlivan, yaptığı yazılı açıklamada, kış mevsiminde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması ve sağlığın korunmasının büyük önem taşıdığını belirterek, ''Özellikle yağ tüketimine dikkat edilmeli, katı margarin ve tereyağından kaçınılmalı, aşırı yağlı etler tüketilmemelidir'' ifadesini kullandı.

Kış mevsiminde fiziksel aktivitenin az olduğuna işaret eden Pehlivan, şunları kaydetti:

''Gecelerin uzaması nedeniyle televizyon başında fazla zaman geçirilmesi ve besinlerin atıştırılması gibi nedenlerden dolayı vücut ağırlığında istenmeyen yönde değişiklikler olmakta, yaz aylarında dikkat edilmeye başlanan kilo kontrolü, kış aylarında yerini ihmalkarlığa bırakmaktadır. Mevsimine uygun bol meyve ve sebze tüketilmesi önemlidir. Savunma sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin, havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra kış aylarında bolca bulunan portakal, mandalina, elma gibi meyvelerin tüketimi önemlidir. Havaların soğumasıyla birlikte yağlı ve şekerli besinlerden uzak durmalıyız.''

Vücut ısısını dengede tutabilmek için bol sıvı alınmasını vurgulayan Pehlivan, yeterli sıvı alımında vücutta oluşan zararlı öğelerinin atıldığını, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasına katkı sağladığını kaydetti.

Muhabir: Engin Doğru / Burak Altunöz

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA