Egeli Deri İhracatçıları Rus Heyetini Ağırladı

Ege İhracatçı Birlikleri, Rusya Federasyonu'nun deri mamulleri ithalatçısı ve perakendecilerinden oluşan heyeti ağırladı.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı tanıtım faaliyetleri kapsamında, bakanlık himayesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde, Rusya Federasyonu'ndan firmaların katılımıyla deri ve deri mamulleri ihracatçılarına yönelik ''Özel Nitelikli Alım Heyeti'' programı gerçekleştirildi.

Program çerçevesinde mağazacılık ve toptan satış yapan 5 Rus firması, Egeli deri ve deri mamulleri ihracatçısı 65 firmayla ikili görüşmeler yaptı.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin deri ve deri mamulleri ihracatında Rusya'nın birinci ülke olmasına karşın, Ege Bölgesi'nden yapılan deri ürünleri ihracatında Rusya'nın dördüncü sırada yer aldığına işaret etti.

Bu durumun Rusya'ya Ege Bölgesi'nden deri ihracatının artırılması konusunda kendilerini motive ettiğini ifade eden Galiko, şunları kaydetti:

''Bu yıl da Rusya'ya ihracatımızın artmasını hedefliyoruz ve orta vadede Ege Bölgesi'nden Rusya'ya deri ürünleri ihracatında 50 milyon dolara ulaşmayı amaçlıyoruz. Özel Nitelikli Alım Heyeti Organizasyonu kapsamındaki amacımız, Rusya'ya olan deri ve deri mamulleri ihracatımızı daha da arttırmak ve Ege Bölgesi'nin deri ürünleri ihracatındaki düşüşün önüne geçerek kaliteli Türk derisinin tanıtımını yapmaktır.''

Muhabir: Hüseyin Bağış / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Fazilet Özer
Kaynak: AA