'Vatandaşla Birlikte Güvenlik Projeleri' Çalışmaları

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, "Vatandaşla Birlikte Güvenlik Projeleri" kapsamında başlattığı çalışmaların ilki olan "Vatandaşla Kolkola" adlı uygulamayı hayata geçirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü, geliştirdiği güvenlik çözümlerini Eskişehir halkının görüşlerini, duyarlılıklarını dikkate alarak hayata geçiriyor. Projelerin tamamında Eskişehir halkı ile birlikte hareket eden İl Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu amaçla "Vatandaşla Birlikte Güvenlik Projeleri" kapsamında başlatılan çalışmaların ilki olan "Vatandaşla Kolkola" uygulamasıyla, Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 70 mahallede tek tek evleri, iş yerlerini dolaşarak güvenlik sorunlarını dinlediği bildirildi.

Ayrıca, belediye, eğitim kurumları, sağlık kuruluşları, muhtarlar, site-apartman yönetici temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve meslek odalarının katıldığı "huzur toplantılarında" iletilen tüm güvenlik sorunları, öneriler toplanırken, sorunların çözümü bulunuyor.
Bu önerilerin yer aldığı bilgiler ve ne tür çözüm faaliyetlerinin yapıldığı, bina sayısı, mekruh bina sayısı, iş yerlerinde bulunan kamera sayıları, mahallede meydana gelen olay, ihbarlar ve sayıları ile çözümleri bilgisayar programı içerisinde toplandığı ifade edilen açıklama şöyle:
"Bu bilgisayar programı ile vatandaşların mahalle bazında ilettiği tüm sorunlar değerlendirilebilecek, bir nevi eski mahalle bekçileri gibi lokal olarak mahallelinin katılımıyla bire bir sorunları uygulayıcılar tarafından çözümlenebilecektir. Biliyoruz ki, vatandaşın desteği ve kabulü olmadan hiçbir konuda olmadığı gibi güvenlik konularında da hedefe ulaşmak mümkün değildir. Eskişehir'in huzurlu ortamının korunması hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Asayiş bozukluğu, huzursuzluk ortamı ağzımızın tadının bozulması demektir. Tesis edilen huzur ortamının devamı için tüm bireylerin bilinci, katkısı çok önemlidir."
Kaynak: AA