'Türkiye'nin En Kaliteli Suyu Şehrin Güneyine Ulaşıyor'

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 7,7 milyon liralık yatırımla hayata geçirdikleri, Hacımercan İçme Suyu Arıtma Tesisi ile entegre çalışacak Arifiye-Hacımercan-Çaybaşı İçme Suyu İsale Hattı'ndaki deneme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hattaki çalışmaların tamamlandığını kaydetti.

Toçoğlu, 67 yerleşim biriminde yaşayan vatandaşlarıma Sapanca Gölü'nden temin edilen içme suyunu sağlıklı şeklide ulaştırmak için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını belirterek, şunları ifade etti:
"Projemiz, özellikle yaz aylarında su sıkıntısı yaşayan bölgelerdeki birçok yerleşim birimini bol suya kavuşturacak. Bulanıklık sorununa da kesin çözüm getirecek. Kısa vadede Hacımercan İçme Suyu Arıtma Tesisi ile entegre çalışacak Arifiye-Çaybaşı-Hacımercan İçme Suyu İsale Hattı, en ileri teknolojiler kullanılarak arıtılan içme suyunu şehrin güney ve doğusunda yer alan 67 köye isale edecek.
Bölgenin ihtiyacını karşılayamayan eski hatları yeniledik. 25 kilometre uzunluğunda isale ve 10 kilometre uzunluğunda şebeke hattı oluşturduk. 7,7 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen, Hacımercan İçme Suyu Arıtma Tesisi ile entegre çalışacak bu hattımızda deneme çalışmaları sürüyor. İnşallah kısa sürede devreye alacağız. Hemşehrilerimize hayırlı olsun."
Kaynak: AA