Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Dünyada da yerel yönetimler kalkınmada çok önemli hale geldi. Yerel yönetimler, sadece birtakım işlerin idare edilmesinde değil bir ilin kalkınmasında, gelişmesinde de son derece kritik kurumlardır" dedi.

Belediye başkan adayı tanıtım toplantısına katılmak için Bingöl'de bulunan ve Ankara'ya dönmek üzere Elazığ Havalimanı'na gelen Bakan Yılmaz, burada yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
AK Parti olarak 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimleri çok önemsediklerini ifade eden Yılmaz, yerel yönetimlerle ilgili şunları söyledi:
"Yerel seçimler kendi başına çok önemli. Giderek dünyada da yerel yönetimler kalkınmada çok önemli hale geldi. Yerel yönetimler sadece birtakım işlerin idare edilmesinde değil, bir ilin kalkınmasında, gelişmesinde de son derece kritik kurumlardır. Bu anlamıyla çok önem verdiğimiz kurumlar ama diğer taraftan da bu yerel seçimlerin bir başka önemi var. Yerel seçimler sonrası cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleşecek. Bu açıdan da çok çok önemli."
Yerel seçimlerde halkın ortaya koyacağı tavır ve teveccühün, sonrasında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimini ve genel seçimleri etkileyeceğini belirten Yılmaz, "Aslında bana göre tarihi bir öneme sahip. Türkiye'nin gelecekteki 5-10 yılını belki de bu yerel seçimlerdeki işaretler şekillendirmiş olacak" dedi.

Seçimlerin hayırlara vesile olmasını dileyen Yılmaz, toplumun her kesiminden insanların fikirlerini, önerilerini, tavsiyelerini rahatça ortaya koyabileceği, şölen ve huzur havası içerisinde geçecek bir seçim süreci olmasını temenni ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA