Bdp Siirt İl Başkanlığı Yüksekova Olaylarını Kınadı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt İl Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları kınadı.

Bdp Siirt İl Başkanlığı Yüksekova Olaylarını Kınadı

BDP Siirt İl Başkanlığı önünde toplanan grup adına açıklama yapan İl Başkanı M. Ata İnan, Yüksekova’daki olayların Kürt sorununun çözümünü istemeyen odakların işi olduğunu belirterek, Siirt’ten kamuoyu huzurunda yetkililere seslendiğini ifade etti.

İnan, “Kürt halkına yıllardır uygulanan bu baskılar bizleri sindiremeyecektir. Ölümü, baskıyı, tutuklamayı, cezaevini, işkenceyi yaşayan bu halk kendi evlatlarına, kendi dilini, kendi değerlerini bedeli ne olursa olsun sahip çıkmaya devam edecektir. Yetkililere sesleniyoruz, eğer gerçekten barış konusunda samimi iseniz, bu sorunun kalıcı bir barışa dönüşmesini istiyorsanız, bu soruna sessiz kalmayın. Bu vesile ile Yüksekova’da yaşamını yitirenlere Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir’e Allah’tan rahmet, başta Kürt halkı olmak üzere ailesine sabırlar diliyoruz” dedi.

Parti binası önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken, basın açıklamasının ardından 5 dakika oturma eylemi yapan grup daha sonra sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA