Koç Üniversitesi Öğrencilerinin ‘gaziantep’ Merakı

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırmalar Merkezi yöneticiler ve öğrencilerinden oluşan heyet Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Koç Üniversitesi Öğrencilerinin ‘gaziantep’ Merakı

Meclis salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısında Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, değişen Gaziantep’i öğrencilere anlattı.

Heyete değişen ve gelişen Gaziantep’i anlatan Genele Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, “Gaziantep bugün kebap, lahmacun şehrinden kültür, tarih ve turizm şehrine doğru bir kayma var. Bu değişime neden ihtiyaç duyuldu ve bugün hangi noktadayız derseniz, son dönemde şehirde yaşanan değişime bakmak yeterlidir” dedi.

Değişen Gaziantep’i içeren bir sunum İngilizce yapan Evrim, “Gaziantep bu değişimi ortak akıla borçlu. Her şeyden önce yaptığımız kültürel restorasyonlarda değerli valimizin çok büyük desteklerini gördük. Gaziantep’in turizm pastasından hak ettiği payı alması gerekiyor. Bu pay için de bizler gerek alt yapısı ile gerekse üst yapısı ile modern bir kent olma yolunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Avrupa Birliği üyesi ülkelerle kurduğumuz yakın ilişkilerin Gaziantep’teki turizm, ekonomi ve sosyal alanların gelişimine çok büyük katkısı oldu” diye konuştu.

Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim’in, Gaziantep’in ev sahipliğini yaptığı medeniyetlerin ortaya koydukları eserler, mekanlar, lezzet değerleri, vizyon projeleri ve diğer çalışmaları kapsayan sunumunu Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırmalar Merkezi yöneticiler ve öğrencilerini adeta büyüledi.

Yaklaşık bir saat süren sunumda gördüklerinden çok etkilendiklerini, Gaziantep’e hayran kaldıklarını ifade eden heyet, Gaziantep’e bu güne kadar gelmemekle çok büyük hata yaptıklarını, ancak bu muhteşem sunumun ardından keyifle ve merakla Gaziantep’i gezeceklerini ifade etti.

İbrahim Evrim’in sunumun ardından konuklara, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan Gaziantep’i tanıtan çeşitli kitaplar ve broşürler hediye edildi. Heyet, Gaziantep gezisinin ardından Şanlıurfa’ya geçecek ve gezi turunu buradan devam ettirecek.
Kaynak: İHA