Muratpaşa Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ni Açtı

Muratpaşa Belediyesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkını verdiği 5 Aralık günü Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ni hizmete açtı.

Muratpaşa Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ni Açtı

Rauf Denktaş Parkı içinde bulunan Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nin açılış törenine Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyeleri CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Feryal Tezcan, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, çok sayıda mahalle muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

Günümüz Türkiye’sinde kadına yönelik gelişen olumsuzlara dikkat çeken Başkan Evcilmen, “Ayrımcılığın, istismarın, şiddetin ne kadar hat safhalara vardığını hepiniz bilmektesiniz. Bütün bunlara karşı yapabileceğimiz çok şey var. Çalışmalarımızı talepleriniz doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Al Yazma Anıtı bunlardan bir tanesidir. Kent Konseyi Başkanımız ve Kadın Komisyonu bu talebi bana getirdiğinde son derece önemsemiştim. Şimdi bakıldığında o anıt bir simge oldu. Ve kadın sorununu gündemde tutuyor.İyi ki yapmışız” diye konuştu.

Kadın soruna büyük bir duyarlıkla yaklaştıklarını dile getiren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Biz kadın erkek fırsat eşitliğiyle ilgili bir komisyon kurduk.Yetinmedik bir birim oluşturduk.Şimdi o birimin talimatlarıyla profesyonel anlamda kadınlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Hangi konuda olursa olsun projelerinizi bize iletin.Biz bu projelerin doğru olanlarını güçlü olanlarını nereden gelirse gelsin yerine gerçekleştirmeye çalışırız” dedi.

Zeytinköy Kültür Merkezi’nde 2 bin kadına meslek ve hobi kursu olanağı tanıdıklarını kaydeden Başkan Evcilmen, İngilizce ve okuma yazma eğitimi alan kadınlar hakkında bilgi verdi. Kadınların okuma yazmayı söktüğünü kaydeden Başkan Evcilmen, “Kadınlarımızın gözlerinin içi gülmekteydi. Artık onlar okuyup yazacak. Bilinçlenecek. Bilinçli bir kadının ne kadar önemli olduğunun altını çizmeye çalışıyorum. Bilinçli bir kadın çocuklarını ve bizleri yetiştirebilen ve topluma çok şey veren kadındır” şeklinde konuştu.

Avrupa’dan çok daha önce Türk kadının seçme ve seçilme hakkına sahip olduğunu dile getiren Başkan Evcilmen, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 79 yıl önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını veriyor.İşte Atatürk’ün farkı. Cumhuriyet devrimlerine bakın, eğitimde, sağlıkta kültürde, siyasette kadının sosyal yaşamdaki yeri ile ilgili her şey o devrimlerde yatıyor.Bu nedenle Atatürkçüyüz, Kemalistiz, Cumhuriyetçiyiz” dedi.

Başkan Evcilmen, konuşmasının ardından konuklarla kırmızı kurdele keserek Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ni hizmete açtı.
Kaynak: İHA