Urla İytev’li Küçük Ressamlardan Büyük Başarı

İzmir Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından organize edilen İzmir 2. Kent Sempozyumu kapsamında ilköğretim öğrencileri arasında gerçekleştirilen ‘Nasıl Bir Kent İstiyoruz’ konulu resim yarışmasında İytev Yücel Tonguç Koleji Öğrencileri büyük başarı elde etti.

Urla İytev’li Küçük Ressamlardan Büyük Başarı

28-30 Kasım 2013 tarihleri arasında Tepekule Kongre Merkezinde düzenlenen ve her yönüyle İzmir’in konuşulduğu sempozyum kapsamında düzenlenen resim yarışmasına İzmir genelinde toplam 354 resim başvurusu yapıldı. Yapılan başvurular sonucunda 41 tanesi sergilenmeye ve sempozyum konu başlığına uygun görüldü.

Uygun görülen 41 eserden 4 tanesi Yücel Tonguç Koleji öğrencilerine ait.

4 eserle okullarının temsil edilmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten Yücel Tonguç Koleji Müdürü Ülkü Güreşçi; “Kaliteli ve çağdaş bir eğitim vermenin yanısıra öğrencilerimizin resim, müzik, spor gibi özel yeteneklerini de keşfetmeleri ve bu yönde kendilerini geliştirebilmeleri için fırsatlar yaratıyoruz.Yaşadığı kenti sorgulayan, düşünen ve düşüncelerini resime, yazıya dökebilen öğrencilerimizi ve onları destekleyen öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

30 Kasım 2013 tarihinde düzenlenen ve İytev Yücel Tonguç Koleji Öğrencilerinden Nazlı Deniz Meriç, Deniz Naz Yıldırım, Aybala Nisa Kesici ve Beril Diner’in başarı belgesi aldığı ödül töreninin ardından resimler Tepekule Kongre Merkezinde ziyaretçileriyle buluştu.
Kaynak: İHA